De Tamboer

Bijgeboekt: The Kik en NNO

15 september 2020

Er zijn twee nieuwe voorstellingen in november bijgeboekt: The Kik en het Cellokwartet van het Noord Nederlands Orkest. De mannen van The Kik spelen in een (semi)akoestisch concert een bloemlezing uit hun volledige oeuvre. Het Cellokwartet speelt een afwisselend programma met werken van Telemann, Bach, Klengel, Goltermann, Pärt en Gershwin. De kaartverkoop voor beide concerten is gestart. 

The Kik akoestisch

Dave von Raven en zijn mannen in een (semi)akoestische opstelling, zoals je ze zelden of nooit eerder zag. De band speelt een bloemlezing uit hun volledige oeuvre. Van Simone tot Angela, van Boudewijn de Groot tot (Nederlandstalige bewerkingen van) The Beatles. En natuurlijk niet te vergeten: Armand! Ze spelen akoestisch, maar natuurlijk wel met de muzikale kwaliteit, energie, bravoure en humor die The Kik zo eigen maakt. Een intiem en onvergetelijk theaterconcert. 

Bestel hier kaarten voor The Kik

NNO Cellokwartet

De vaste bezetting van dit ensemble bestaat uit drie graag gehoorde en geziene cellisten van het NNO: Jan Ype Nota, Corine ’t Hoen en Isabel Vaz. Het kwartet wordt compleet met een gast-cellist. Op het programma staan werken van Telemann, Bach, Klengel, Goltermann, Pärt en Gershwin. Een afwisselend programma dus!

De laatste jaren staat Arvo Pärt steeds meer in de belangstelling. Hij werd in 1935 geboren in Estland en is één van de belangrijkste hedendaagse componisten van sacrale muziek. Hij bestudeerde vele stromingen in de muziek, wat in zijn werken goed te horen is. In 1980 emigreerde hij naar Wenen, een jaar later ging hij naar West-Berlijn. Hij ontving diverse prijzen en in 2011 werd hij voor vijf jaar benoemd tot lid van de Pauselijke Raad voor Cultuur.

Bestel hier kaarten voor het NNO Cellokwartet