Bluesfestival Hoogeveen met Ten Years After

Ten Years After op Bluesfestival Hoogeveen

Iconische bluesrockband in De Tamboer

19 december 2021

Theater De Tamboer haalt de legendarische bluesrockband Ten Years After naar het Bluesfestival Hoogeveen op zaterdag 14 mei 2022. TYA is op de top van haar kunnen en speelt bekende hits, minder bekende songs en nieuw werk. Vol jeugdige gretigheid laten de mannen zien waarom ze zo’n iconische reputatie hebben als één van de oudste en belangrijke soulvolle bluesrockbands. Voor de vijftiende editie van het Bluesfestival zijn de Australische gitaarvirtuoos Rob Tognoni en de veelgevraagde zangeres en songwriter Emily H. ook al bevestigd. Bestel hier meteen kaarten voor het Bluesfestival.

Ten Years After

In 1969 verwierven de bluesrockers van Ten Years After razendsnel internationale roem met hun zinderende, legendarische uitvoering van I’m going home op Woodstock. Als pioniers van de Britse Blues Invasion speelden Leo, Ric, Chick en Alvin jarenlang wereldwijd in zalen als de Royal Albert Hall in Londen en Madison Square Garden in New York. We zijn inmiddels 55 jaar, 20 studioalbums, honderden shows, legendarische songs als Love like a man en I’d love to change the world verder, maar TYA is nog altijd even tijdloos en energiek.

Dat bewijzen originele oprichters Chick Churchill en Ric Lee tijdens het Bluesfestival in Hoogeveen. Ze doen dat samen met jongeling Marcus Bonfanti en basmeester Colin Hodgkinson, die hun sporen hebben verdiend bij onder meer Spencer Davis, Alex Corner, Peter Green, Charlie Watts, Chris Rea, the British Blues Quintett en Electric Blues Duo.

Twee Bluesfestivals in 2022

Het Bluesfestival stond oorspronkelijk gepland op 20 november 2021, maar vanwege de coronamaatregelen is het festival verplaatst naar 14 mei 2022. Een deel van de bands uit de oorspronkelijke line up is verhinderd op deze datum. Daarom reizen deze bands op zaterdag 19 november 2022 af naar Hoogeveen voor de zestiende editie van het Bluesfestival. De kaartverkoop voor het festival in november start in de loop van 2022.