De Tamboer

Regenboogweek in Hoogeveen

8 oktober 2018

Hoogeveen is Regenbooggemeente. Van 8 t/m 13 oktober worden er in Hoogeveen weer talk van activiteiten georganiseerd in de Regenboogweek. Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf is hier nauw bij betrokken. Net als vorig jaar staat er tijdens de Regenboogweek weer een bijzondere boekenkast in de Bibliotheek. Ook de avond met DUTSJ wordt georganiseerd door de Bibliotheek / Verhalenwerf.

Vlag in top

Op maandagochtend 8 oktober om 9.45 uur wordt bij het Roelof van Echten College door burgemeester Loohuis de Regenboogvlag gehezen.
Op dinsdagochtend 9 oktober om 12.30 uur gaat de vlag ook in top bij het Alfa-college, ook worden er regenboogarmbandjes uitgedeeld en tijdens de sportactiviteiten gaan de studenten aan de slag met thema diversiteit.

Regenboogzebrapad

Aan de Bentinckslaan komt een Regenboogzebrapad. Een leerlingengroep van Roelof van Echten zal een regenboogzebrapad schilderen bij Sportcomplex Activum.

Anders – filmvertoning in De Tamboer

Voor docenten, intermediairs, raadsleden, kerken en AZC wordt om 19.00 uur in De Tamboer de film Anders gedraaid. Regisseur Reinout Hellenthal is aanwezig voor het beantwoorden van vragen. De veel geprezen korte film gaat over de 14-jarige Alex, die worstelt met zijn genderidentiteit. Hij woont op het Drentse platteland en kan rekenen op veel vreemde blikken. Ook andere belankgstellenden zijn welkom. Bekijk de trailer!

DUTSJ Queer Playback theatre

DUTSJ Queer playback theatre speelt improvisatietheater voor de LGTBI community! Het gezelschap bestaat uit acteurs, muzikanten en een conductor en ze brengen de verhalen uit het publiek tot leven. Niets is voorgekookt! Ze spelen wat er speelt. Ze richten zich op de verhalen die leven in de LGBTcommunity. En die is zeer divers, maar ze hebben ook te maken met universele thema’s. Tijdens de Regenboogweek speelt DUTSJ op 10 oktober in Hoogeveen "roze verhalen" uit het publiek terug.

Love, Simon – film in Bioscoop Vue

Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is het net iets ingewikkelder: hij moet zijn familie en vrienden nog vertellen dat hij homoseksueel is én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Bekijk de trailer!