De Tamboer

Programma BankGiro Loterij Theaterweekend 2017 bekend

20 december 2016

Het programma van het BankGiro Loterij Theaterweekend op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari in De Tamboer is bekend! Jörgen Raymann, Maarten van der Weijden, Peter Pan: het echte verhaal en een Hollandse middag zijn dan voor maar € 10,- per voorstelling te bezoeken. Ook is er een Caribbean Party met Salsa- & Brassband Agogo voor € 5,-. Rondom deze voorstellingen is er een gratis randprogramma, zoals een Open Huis, Pubquiz en Musical-workshop. Kaarten voor alle activiteiten zijn nu verkrijgbaar.

Vrijdag 20 januari
Vrijdag 20 januari opent Jörgen Raymann om 20.15 uur het Theaterweekend in De Tamboer met zijn nieuwe voorstelling Zo Kan Het Ook. De Mister Sympatico van de Nederlandse buis staat na drie jaar weer op de planken. Als vijftigjarige kijkt hij net even anders tegen het leven aan dan op zijn dertigste. Raymann is ervan overtuigd dat het nu beter is dan vroeger en belooft een avondje filosoferen tegen de draad in. Want het leven lacht je pas toe, als je keihard terug durft te lachen.
Vrijdagavond kunnen de voeten vanaf 21.30 uur van de vloer met de Salsa- en Brassband Agogo. De band speelt levendige, zwoel-sensuele bachata, afgewisseld met upbeat salsa, chacha, rumba en tango. Ondertussen dansen de exotische danseressen een spetterende show tijdens dit muziekspektakel. Probeer dan maar eens stil te blijven staan!

Zaterdag 21 januari
Zaterdagmiddag is er een gratis Open Huis met drie rondleidingen voor jong en oud door het theater om 12.30, 14.00 en 15.30 uur. De bezoeker ziet het theater door de ogen van de artiest. Via de artiesteningang naar de kleedkamers, waar er geschminkt wordt. Een drankje in de Artiestenfoyer en even gluren in de theaterzaal bij de technici die al een voorstelling aan het voorbereiden zijn.
Om 15.00 uur kunnen kinderen meedoen aan de Musical-workshop in de foyer. Een perfecte voorbereiding op de familiemusical Peter Pan: Het echte verhaal die om 19.00 uur in de Tamboerzaal start. Het Nationaal Jeugd Musical Theater presenteert deze fantastische familiemusical over vriendschap, verlangen en geloof in de kracht van geluk.
Om 20.15 uur vertelt Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden in BETER over hoe hij van het dieptepunt naar het hoogtepunt ging. Een rollercoaster van heftige, grappige en ontroerende ervaringen over zijn ziekte en het Olympisch goud.
Om 21.45 uur start er een gratis Pubquiz in de Forumfoyer. In vijf rondes over sport, entertainment, algemene kennis en natuurlijk een muziekronde strijden teams om de eer. Aanmelden kan per team van minimaal 2 en maximaal 6 leden.

Zondag 22 januari
Zondagmiddag is om 14.00 uur een gezellige Hollandse middag waarin het Hollands erfgoed centraal staat. Kortjakje, Hop Marjanneke, ‘k Zag twee beren broodjes smeren, wie kent ze niet? Even heerlijk terug in de tijd met deze bekende oude schoolliedjes door Duo Karst. De ambachtslieden van Zuiderzeeambachten demonstreren oude ambachten zoals potten bakken, spinnen, stoelenmatten en touw knopen. En u kunt natuurlijk ook genieten van oer-Hollandse poffertjes en kniepertjes.