Het Podium te huur op Airbnb

Het Podium verhuurt eigen locatie via Airbnb

"Innovatief denken is de enige manier om te overleven"

6 oktober 2020

Een compleet poppodium afhuren via AirBnB: het klinkt als een ludieke actie, maar Het Podium in Hoogeveen maakt het werkelijkheid. Terwijl poppodia, discotheken, theaters en culturele cafés in heel Nederland zich opnieuw moeten aanpassen aan coronabeperkingen, met verplaatsingen en een lege agenda tot gevolg, gaat Het Podium over tot drastische maatregelen. Ondanks dat de zes theaters van Drenthe vorige week een ontheffing kregen en meer dan dertig bezoekers mogen blijven ontvangen, bleef de ontheffing voor Het Podium en vele andere landelijke poppodia uit. “De ontheffingen lijken soms bijna willekeurig te worden toegekend en de popsector trekt in veel gevallen weer aan het kortste eind,” aldus directeur Pieter-Bas Rebers. Het complete Hoogeveense poppodium is vanaf 5 november tot en met eind januari beschikbaar voor verhuur via Airbnb.

Lege agenda

Sinds maart vinden er geen reguliere concerten meer plaats in Het Podium. Met de geldende regels van anderhalve meter afstand kan er slechts 15% van de normale capaciteit publiek ontvangen worden en dat is financieel onhaalbaar. Daarom lijkt het verhuren van het pand een logische oplossing, aldus manager Maurice Endeman. “Dit lijkt misschien een ludieke actie, maar heeft wel een serieuze ondertoon. De komende maanden zien we weinig perspectief, daarom stellen we onze locatie mét faciliteiten graag ter beschikking aan artiesten die op zoek zijn naar een repetitie- of opnameruimte.”

Ondersteuning vanuit Poppunt Drenthe

Freelancers vanuit diverse disciplines staan klaar om mee te werken aan audio- en video-opnames of coaching sessies op maat. Poppunt Drenthe werkt als netwerkorganisatie voor Drentse poporganisaties en artiesten graag mee aan het project. Poppunt Drenthe-coördinator Ruud Gielen licht toe: “Natuurlijk is Het Podium voor artiesten uit heel Nederland beschikbaar, maar wij faciliteren in overleg graag iets extra’s voor Drentse acts. Denk aan het realiseren van extra workshops, coaching of bijvoorbeeld podcast opnames maken.”

Concerten in Theater De Tamboer

Dankzij de fusie van Het Podium en De Tamboer, hoeven muziekliefhebbers het de komende maanden niet helemaal zonder concerten te stellen. Zo organiseerde het poppodium de afgelopen maand een reeks van acht tuinconcerten in de tuin van het theater. Een groot succes, want alle concerten waren uitverkocht. Daarom wordt hier in het najaar een vervolg aan gegeven.
“Juist in deze tijd is het belangrijk om innovatief na te denken, snel te anticiperen op veranderende regelgeving. Als culturele instelling is dat de enige manier om te overleven,” vertelt directeur Pieter-Bas Rebers. “We hebben het geluk over een prachtige, coronaproof theaterzaal te beschikken waarin we in een sfeervolle lounge-opstelling bijna tweehonderd bezoekers kunnen ontvangen. Dit is ook een prachtige setting voor concerten.”
Een aantal concerten wordt vanuit Het Podium verplaatst naar het theater. Ook zal Het Podium de komende maanden extra concerten programmeren in De Tamboer. “Op deze manier kunnen we ons publiek een mooi theater- én muziekaanbod blijven aanbieden, terwijl ook het pand van Het Podium in gebruik blijft.”

Interesse?

Het Podium hoopt alles binnen enkele weken gereed te maken en de verhuur via Airbnb open te kunnen stellen. Wil je nu alvast meer weten? Neem dan contact op via info@hetpodium.nl.