Tangarine geeft een tuinconcert in De Tamboer 2020
Tuinconcert The Fortunate sons 2020
Tuinconcert Massada 2020
Affiche voor zomer tuinconcerten 2021 van Het Podium en De Tamboer

Het Podium en De Tamboer organiseren nieuwe reeks tuinconcerten

Frank Boeijen, The Kik, Van Dik Hout, Ian Siegal en meer!

8 juni 2021

Het Podium en De Tamboer organiseren vanaf vrijdag 2 juli samen een nieuwe reeks tuinconcerten in de tuin van het theater. De eerste reeks vond vorig jaar in september plaats en was volledig uitverkocht, dat smaakt naar meer! In de hele maand juli staan onder meer Frank Boeijen, Van Dik Hout, The Kik en Ian Siegal met band op het programma. Wegens groot succes keren CCR tributeband The Fortunate Sons, Massada en Johnny Cash tribute Def Americans terug naar Hoogeveen. Ook zijn er optredens van Scala Musical Entertainment Groep, Scala Big Band en presenteren Sesamstraat-acteurs een gezellige kindervoorstelling. Er is voor ieder tuinconcert een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De kaartverkoop voor alle activiteiten is gestart via onze site.

Def Americans en optredens van Scala 

Johnny Cash Tribute Def Americans trapt op vrijdag 2 juli de reeks tuinconcerten af. De Brabanders staan al jarenlang garant voor uitverkochte zalen, zo ook in Het Podium. Na het uitverkochte tuinconcert van 2020, komen ze nu gelukkig nog een keer op herhaling met de fantastische songs van The Man in Black. Als geen ander weten deze Brabanders meer dan 50 jaar later de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.

Op zaterdag 3 en zondag 4 juli zijn er gratis optredens vanuit Scala Centrum voor de Kunsten in de tuin van De Tamboer. Scala Musical Entertainment Groep gaat 3 juli helemaal los met favorieten uit het musicalrepertoire. Zondagmiddag swingen de orkesten Scala Big Band en Scala Basement Bigband eindelijk weer in de openlucht.

Ian Siegal, The Fortunate Sons en Sesamstraat-acteurs

Vrijdag 9 juli komt meervoudig awardwinnaar en de meest toonaangevende hedendaagse bluesartiest vanuit de UK naar Hoogeveen: Ian Siegal. Hij is de enige Brit die twee keer werd genomineerd voor de US Blues Music Awards én waarvan MOJO tweemaal een album bekroonde tot Bluesalbum van het jaar. Maar Ian laat zich niet alleen beperken tot de blues. Met zijn opruiende slidegitaar en een met ziel doordrenkte stem, beweegt hij zich tussen continenten, tijdperken en verwachtingen. Zijn sterke kant? Live spelen!

Terug op veler verzoek: The Fortunate Sons! Dé vertolkers van Creedence Clearwater Revival, met heerlijke hits als Proud Mary, Who'll StopThe Rain, Bad Moon Rising en I Put A Spell On You. Met het bulderende stemgeluid van zanger en gitarist Toon Eppink, komt hij samen met zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van CCR frontman John Fogerty. The Fortunate Sons zijn al jaren een graag geziene gast in Het Podium. Na het geslaagde tuinconcert van 2020, staan de mannen klaar om op zaterdag 10 juli het publiek opnieuw omver te blazen met hun ’60 en ’70 vibe.

Zondag 11 juli genieten jonge bezoekers vanaf 3 jaar van een vrolijke, interactieve en muzikale voorstelling door Sesamstraat-acteurs Arjan Smit en Renée Menschaar (Pino). De voorstelling Wie heeft de vijver leeggehaald? is gebaseerd op het bekroonde prentenboek Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horácek.

The Kik en Frank Boeijen

Vrijdag 16 juli speelt The Kik twee tuinconcerten in (semi)akoestische opstelling. Dave von Raven en zijn mannen, zoals je ze zelden of nooit eerder zag. De band speelt een bloemlezing uit hun volledige oeuvre. Van Simone tot Angela, van Boudewijn de Groot tot (Nederlandstalige bewerkingen van) The Beatles. En natuurlijk niet te vergeten: Armand! Ze spelen akoestisch, maar natuurlijk wel met de muzikale kwaliteit, energie, bravoure en humor die The Kik zo eigen maakt.

Hoe zou de Nederlandstalige popmuziek eruit zien zonder Frank Boeijen? In een carrière die inmiddels ruim veertig jaar beslaat, heeft hij het genre mede vormgegeven. We kennen de hits allemaal: Zwart Wit, De Verzoening, Zeg me dat het niet zo is en Kronenburg Park, inmiddels solide verankerd in het collectieve geheugen. Na ruim een jaar corona treedt Frank Boeijen op zaterdag 17 juli eindelijk weer op. Samen met zijn oude muzikale strijdmakkers Ger Hoeijmakers en Charles Nagtzaam neemt Frank je mee op een muzikale reis door de tijd, waarin ook nieuwe nummers niet zullen ontbreken.

Massada en Van Dik Hout

Vrijdag 23 juli belooft Massada een heerlijk zomers tuinconcert vol swingende latin rock. Ze worden al jarenlang met open armen ontvangen in Het Podium en komen na het succes van hun tuinconcert in 2020 weer terug. Met hits als Sajang é in de smakelijke cocktail van Latijns-Amerikaanse ritmes, percussierock en Molukse invloeden van Massada. Proost!

Zaterdag 24 juli laat een onwaarschijnlijk zelfverzekerd Van Dik Hout zien dat ze tegelijkertijd enthousiast nieuwe paden kunnen bewandelen, maar ook volkomen zichzelf blijven. Niet veel bands houden het meer dan een kwart eeuw samen vol. Het aantal bands dat na zo'n lange periode nog steeds met de gretigheid van een jonge hond muziek maakt is nog kleiner. Maar gelukkig is Van Dik Hout zo'n zeldzaamheid. De Nederpop-band is trots op het muzikale verleden, maar houdt de blik altijd naar voren. De vonk die het muzikale vuur in hen aanwakkert gloeit sterker dan ooit. Dat belooft een heerlijk buitenconcert.