De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Tamboer

Pieter-Bas Rebers nieuwe directeur De Tamboer

27 juli 2017

Pieter-Bas Rebers (43) wordt de nieuwe directeur van De Tamboer in Hoogeveen. Hij wordt per 1 oktober 2017 de opvolger van de huidige directeur Jan Werkhoven die met pensioen gaat.

Pieter-Bas Rebers is afkomstig uit Raalte en de afgelopen 10 jaar werkzaam geweest bij het bekende Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. De laatste jaren was hij plaatsvervangend directeur. Samen met de huidige directeur Ralph Keuning is Rebers verantwoordelijk geweest voor de enorme veranderingen die het museum heeft ondergaan. Zowel in de programmering als in uiterlijke verschijning is het museum onherkenbaar veranderd waarbij de bezoekersaantallen opliepen van 30.000 naar 300.000. Voor zijn baan in Zwolle heeft hij 5 jaar als hoofd horeca & algemene zaken in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden gewerkt. Rebers beschikt over ruime ervaring en een breed netwerk in de noordelijke als ook landelijke cultuurwereld.

De nieuwe Tamboerdirecteur wacht een omvangrijke en flinke uitdaging in Hoogeveen. In juni besloot de gemeenteraad van Hoogeveen tot een extra subsidie om het cultureel centrum weer financieel gezond te maken. De directeur wordt verantwoordelijk voor de uitwerking van het bedrijfsplan dat aan de financiële bijdrage van de gemeente ten grondslag ligt. Kern van het bedrijfsplan is de basis leggen voor een toekomstbestendig theater: de aantrekkelijkheid van De Tamboer voor de Hoogevener en de regio verder te vergroten, het voorbereiden van de renovatie en het doorontwikkelen van de organisatie.
Rebers gaat eveneens de directie van Het Podium voeren en de fusieplannen tussen beide instellingen uitwerken. Het Podium en De Tamboer willen juridisch  uiterlijk 1 januari 2018 opgaan in één organisatie met behoud van de huidige twee locaties.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Hendrikus Loof stelt dat “Pieter-Bas Rebers in de gesprekken met de selectiecommissie een gretigheid en nieuwsgierigheid heeft getoond die ons erg aansprak en ons veel vertrouwen geeft in zijn kennis en capaciteiten. Wij verwachten dat we samen met Pieter-Bas een goede ontwikkeling van het cultureel centrum in gang kunnen zetten. De Tamboer wordt opnieuw spraakmakend!”

Foto: Paulien Menzel