De Tamboer

Basisschoolleerlingen Hoogeveen maken boek

4 april 2016

Donderdag 7 april om 13.30 uur vindt de boekpresentatie van Op zoek naar het verdwenen meisje plaats in De Tamboer. Een boek door en voor basisschoolleerlingen. De feestelijke presentatie wordt bijgewoond door zo’n 400 kinderen van de groepen 7 en 8 van tien basisscholen in de gemeente Hoogeveen. Zij deden mee aan het scholenproject 'Maak je eigen boek', een onderdeel van het Cultuurmenu Hoogeveen, gecoördineerd door de Bibliotheek, Scala Centrum voor de Kunsten en Theater De Tamboer. Onder leiding van kinderboekenschrijver Kees Opmeer en fotografe/illustrator Marieke Opmeer schreef en illustreerde iedere klas een eigen hoofdstuk van het boek.

Op zoek naar het verdwenen meisje
In het verhaal vindt Johan een medaillon van zijn overgrootvader Johannes die pullevaarder is geweest. Zijn overgrootvader heeft dat in de oorlog gekregen van een vrouw die op de vlucht was. In het medaillon zit een foto van een meisje. Samen met zijn opa gaat Johan op zoek naar het verdwenen meisje. Zo begint een reis door het verleden langs historische plekken die een inkijkje biedt in de geschiedenis van Hoogeveen en omgeving. Het eindresultaat van alle hoofdstukken en illustraties is gedrukt tot een prachtig boek dat zal worden gepresenteerd en uitgereikt tijdens de boekpresentatie, in bijzijn van de kinderen en andere genodigden.

Eerste exemplaren
Directeur Peter Speelman van de Bibliotheek zal het eerste exemplaar overhandigen aan wethouder Erik Giethoorn van de gemeente Hoogeveen. De wethouder zal de exemplaren uitreiken aan de leerlingen die de groepen van de scholen vertegenwoordigen.

Feestelijke gebeurtenis
De presentatie is onder leiding van Vincent van Leth en wordt omlijst door live muziek van de Scalaband en een dans van Demi Tanalepy. De schrijver Kees Opmeer zal een fragment uit het boek voorlezen. De kinderen die hebben meegewerkt aan het project krijgen allemaal een exemplaar van het boek. Daarnaast wordt het boek in de Bibliotheek verkocht aan belangstellenden..

Het boek is uitgegeven door Ga Creatief en tot stand gekomen dankzij Bork Sloopwerken, DGO Verhuizingen, de gemeente Hoogeveen, Theater De Tamboer en Albert Metselaar heeft voor de feitelijke informatie gezorgd.

Een combinatie van creatief schrijven, leesbevordering, fotografie en erfgoed met als eindresultaat een boek. Voor meer informatie, kijk op www.cultuurenschoolhoogeveen.nl