De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Tamboer

Feestelijke opening Kinderboekenweek in Theater De Tamboer

30 september 2018

 

Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek, met het thema: Vriendschap.

Bibliotheek Hoogeveen, Theater De Tamboer en Scala Centrum voor de Kunsten zorgen op woensdag 3 oktober voor een sprankelende start van de Kinderboekenweek. In Theater De Tamboer genieten 200 basisschoolleerlingen uit groep 5/6 van een muziekvoorstelling door kinderboekenschrijver Hans Kuyper. Ook doen ze mee met workshops dans en muziek verzorgd door docenten van Scala. Alle basisscholen in de gemeente Hoogeveen konden zich aanmelden voor deze gratis activiteiten. Het was een stormloop, binnen korte tijd was de ochtend volgeboekt.

Kinderboekenweek in scholen en Bibliotheek

Op veel basisscholen wordt de Kinderboekenweek uitgebreid gevierd. Ook in de Bibliotheek is het volop feest. Elke middag is er voor kinderen om 15.30 uur iets leuks te doen, van theaterlezen tot vriendschapsarmbandjes vlechten, van luisteren naar een verhaal over twee dikke vrienden tot meedoen met een spellencircuit. Op www.bibliotheekhoogeveen.nl staat een overzicht van alle activiteiten.

Kinderboekenweek 2018

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van onder andere De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Het motto bij het thema ‘Vriendschap’ is Kom erbij! De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is illustrator Milja Praagman.