De Tamboer

Nieuw programma: boekingen voor oktober

19 augustus 2020

Yes, eindelijk mogen we weer! Na de laaiend enthousiaste reacties op de succesvolle vertoning van Bohemian Rhapsody in onze vernieuwde lounge-opstelling in de Tamboerzaal, staan wij te popelen om weer publiek te verwelkomen in ons theater. Natuurlijk doen we dat op een volledig veilige, verantwoorde manier. Lees hier alles over onze corona-maatregelen. Daarom presenteren wij nu met plezier de eerste nieuwe voorstellingen van theaterseizoen 2020-2021: Lebbis, Het Volk, Brigitte Heitzer en René van Kooten, Ya dat is iets Indisch en De Grootste Helft. De verkoop van Bert Visscher met het Noordpool Orkest, René van Meurs, Sanne Wallis de Vries en Maartje & Kine was al eerder gestart.

We weten het allemaal: het coronavirus heeft alle plannen voor 2020 in de war geschopt, zo ook voor de theaters. Waar het nieuwe culturele programma normaal gesproken in mei al bekend was geweest, lijkt de agenda nu nog vrij leeg. Maar daar komt gauw verandering in! De komende weken zal het nieuwe theaterprogramma stap voor stap bekend gemaakt worden. Dit gebeurt allemaal online via onze website en de digitale nieuwsbrief van De Tamboer. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Meld je dan aan en blijf op de hoogte van alle nieuwe voorstellingen.

“Het gaat allemaal even anders dan gebruikelijk,” vertelt programmeur Rudie Reinders. “Gelukkig zijn wij de afgelopen jaren al heel flexibel geworden in onze manier van programmeren en de start van kaartverkoop. We hebben al jaren niet meer één vast kaartverkoopmoment.” De eerste voorstellingen en concerten staan inmiddels op de agenda. Het betreft deels verplaatste voorstellingen vanuit het voorjaar, maar er zijn ook al nieuwe voorstellingen geboekt. Wel is het lastig om heel ver vooruit te plannen, omdat de ontwikkelingen rondom het virus lastig te voorspellen zijn. Daarom maakt De Tamboer eerst alleen nieuwe voorstellingen voor de komende twee maanden bekend.
“We zien dat artiesten en gezelschappen zelf ook aanpassingen doen,” aldus Reinders. Zo komen Bert Visscher en Reinout Douma dit keer niet met een voltallig Noordpool Orkest naar Hoogeveen, maar met een strijkkwartet. Veel cabaretiers en liedjesschrijvers passen hun programma inhoudelijk aan. “Het is mooi om te zien dat theatermakers op een creatieve manier aan de slag gaan om toch weer voorstellingen mogelijk te maken.”

Nieuw theaterprogramma

Lebbis - De Ervaring

Waar leer je het meeste van: dat alles van een leien dakje gaat of wanneer het mis gaat? Lebbis zet in op de ervaring. Hij praat erover met scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen. En met grappen! Bestel direct kaarten.

Het Volk - De Bezoeking 

De Bezoeking is de laatste reisvoorstelling van Toneelgroep Het Volk, waarin de bejaarden Roest en Harderwijk teruggaan naar hun tijd in de muziekwereld. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar als figuren uit de opera La Traviata de revue passeren. Bestel direct kaarten.

Brigitte Heitzer en René van Kooten doen het samen  

In het theater zoeken Brigitte en René 'in het nieuwe normaal' naar manieren om het publiek en elkaar te leren kennen. Een voorstelling waarin verbinding centraal staat, door middel van muziek en persoonlijke verhalen. Bestel direct kaarten.

Rayen Panday - Trigger

Waarom is al het nieuws tegenwoordig ‘Breaking’? Cabaretier Rayen Panday vraagt zich af wat er nog echt speciaal is in deze tijd vol triggers. Hij dwingt lachsalvo’s af met de grappigste verhalen over zichzelf en zijn leven. Bestel direct kaarten.

Ya, dat is iets Indisch - Ricky Risolles ft. Tante Lien 

Cabaretier Ricky Risolles laat zijn kijk op Indo-zijn horen door middel van grappen, verhalen en verrassende dialogen met Wieteke van Dort (Tante Lien). Ze worden bijgestaan door een fantastische band met Indische muzikale grootheden. Bestel direct kaarten.

De Grootste Helft - Eric Corton en Susan Visser  

Er wordt een muntje opgegooid, wordt het kop of munt? Dat bepaalt wie welke rol speelt. Een ontroerende, verrassende voorstelling over een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft. Hoe vertellen ze hun zoon dat ze uit elkaar gaan? Bestel direct kaarten


Veilig naar De Tamboer

Welkom terug in het theater, wat hebben we u gemist! Natuurlijk is het voor iedereen weer even wennen, maar wij beloven een veilig theaterbezoek. Zo zorgen we voor voldoende afstand in de zaal, duidelijke looproutes en extra hygiëne. Maar ook uw hulp kunnen we goed gebruiken, want samen staan we sterk. Meer weten? Lees hier alles over onze corona-maatregelen.

Ingangen

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende afstand van elkaar houdt en bezoekers elkaar niet hoeven passeren, werken we met vier verschillende ingangen naar de zaal. Iedere ingang wordt aangegeven met een kleur: rood, geel, groen en blauw en geeft toegang tot het bijbehorende blok zitplaatsen. De verkoop is ongeplaceerd, dit betekent dat onze gastvrouwen en gastheren op de avond zelf een plaats zullen toewijzen waar u kunt gaan zitten. 
Alle plaatsen bevinden zich in de lounge-opstelling op de vloer in de grote zaal en bieden dus allemaal goed zicht op het podium. 

Waar bevinden zich de diverse ingangen en bijbehorende zitplaatsen in de zaal? Bekijk hier een overzicht van de zaal.