De Tamboer

Nieuwe voorstellingen 2019-2020!

26 maart 2019

Het is tijd om de allereerste voorstellingen van het theaterseizoen 2019-2020 bekend te maken! In dit eerste deel vind je het diverse aanbod van september en oktober 2019. De verkoop voor deze voorstellingen is vandaag gestart. In de aankomende periode zullen we, in vijf nieuwsberichten, de rest van het programma bekendmaken. Wil je graag een melding ontvangen en altijd direct op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via deze link!

U!TdagenD

Het is al jarenlang de traditionele opening van het culturele seizoen in Hoogeveen: U!TdagenD. Ook dit weekend borrelt en bruist het weer, met de meest uiteenlopende optredens door amateurs, regionale gezelschappen en professionals. Van dans, muziek en kindertheater tot straattheater en cabaret. Gratis toegang!

Irish Festival

The Irish Rover, Whiskey in the Jar, wie kent ze niet? Voor iedereen die nooit genoeg kan krijgen van deze heerlijke Ierse ballads, maar ook voor wie op zoek is naar jigs & reels of andere Ierse pareltjes wordt het weer genieten met onder meer Abbeyfolk en natuurlijk publieksfavorieten Keltic Kats en Dubh Linn! 

No Name

Vijftig jaar na oprichting pakt No Name de instrumenten nog eens op voor een spetterend concert in De Tamboer. De band rondom Bertus ten Caat speelde jarenlang met succes in de wijde omgeving.

Peter Heerschop

In zijn zelfbenoemde functie als Minister van Enthousiasme legt Peter uit waarom je toch echt vrolijker wordt als je twijfelt aan alles wat je zeker weet. Als je leert lachen om alle domme dingen waarvan je dacht dat ze logisch waren. Want lol is een serieuze zaak!

Holland & Le Chat Noir

Scapino Ballet Rotterdam presenteert een sfeervol tweeluik van topchoreograaf Ed Wubbe. Met strak geregisseerde groepsstukken, opzwepende solo’s en prachtige muziek gaan we terug naar de bruisende, theatrale dans van de Gouden Eeuw en de Parijse revue.

Danny Vera

Danny Vera is terug in het theater, en hoe! Dit keer pakt hij groter uit dan ooit, met een band, blazerssectie én strijkensemble. U hoort grootse uitvoeringen van zijn nieuwe album Pressure makes diamonds. Danny Vera, zoals u hem nog nooit zag!

Gebroeders Blaak

Het pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van de pianoduo’s van hun generatie. Ze hebben al op veel podia mogen spelen in binnen- en buitenland, waaronder op het Grachtenfestival Amsterdam en Green Lake Festival in de VS. Geniet van dit intieme kamerconcert!

Sioen Plays Graceland

Singer-songwriter Sioen zet met zijn live concert Sioen plays Graceland een ijzersterke interpretatie van het oorspronkelijke album Graceland van Paul Simon. Met nummers als You can call me All, Diamonds on the Soles of her Shoes en Under African Skies.

The Ruggeds

The Ruggeds gaven in 2017 al een sensationeel visitekaartje af in de theaters. Nu zijn ze terug in Nederland met hun nieuwste theaterstuk Between Us. In een groots decor komt dans samen met acrobatiek, muziek en b-boying en vertellen ze het verhaal van hun bijzondere vriendschap.

Naturally 7

Terug in Hoogeveen: de Amerikaanse zangsensatie die wereldwijd harten verovert met hun unieke vocal play. De mannen vieren hun twintigjarig bestaan en bootsen weer allerlei instrumenten na met hun stem. Samen met hun meerstemmige zang bereiken ze een ongekend niveau!

Brigitte Kaandorp

Yes, de cabaretdiva is terug in het theater! Ouder, wijzer. Ze weet beter dan ooit tevoren op glansrijke wijze haar reet te redden. Bewapend met haar onverwoestbare humor, ontspannen relativeringsvermogen en loepzuivere zangstem neemt ze de laatste ontwikkelingen met u door. Kaandorp komt eraan!

Altijd zal ik van je houden

Maurice Hermans brengt samen met vrienden een luchtig, vrolijk theaterprogramma met muziek, poëzie, verhalen en kleine lieve liedjes rondom zijn onvergetelijke vader Toon Hermans.

Jan Keizer en Anny Schilder

Voordat Jan eind 2019 zijn microfoon aan de spreekwoordelijke wilgen hangt, kijkt hij nog één keer samen met Anny terug op hun glansrijke BZN carrière. Bijna 55 jaar op de bühne met de ene hit na de andere. Dat wordt een heerlijk avondje meezingen met The Original Voices of BZN, begeleid door een achtkoppige live-band.

Ús Foppe in gesprek met Evert ten Napel

Het is niet gegarandeerd dat Foppe de Haan zijn emoties de baas blijft, als hij geïnterviewd wordt door Evert ten Napel en zijn voetballeven uit de doeken doet. Want voetbal is emotie en Foppe leeft voor de voetbalsport. De samenspraak tussen de twee mannen leidt tot een prachtige theateravond!

Johnny de Mol

Eén van de meest sympathieke tv-persoonlijkheden Johnny de Mol komt met zijn theatershow: Hier is de Mol! naar De Tamboer, waarbij hij het publiek een kijkje geeft in zijn leven. Een unieke avond en alles met een lach, een traan en een dikke vette knipoog.

The Fortunate Sons

De Amerikaanse band The Fortunate Sons brengt een fantastisch, authentiek eerbetoon aan het legendarische Creedence Clearwater Revival. Geniet van legendarische C.C.R. hits als Bad Moon Rising, Proud Mary en Down On The Corner. Voor even terug naar 1969!

Ilse DeLange - extra concert bijgeboekt!

Ilse DeLange behoort tot een van de grootste en meest gerespecteerde artiesten van ons land. Vele hitsingles, nummer één albums en prestigieuze awards volgden in hoog tempo. In De Tamboer zal de zangeres, naast veel nieuwe muziek, ook haar grote en bekende hits live ten gehore brengen!