De Tamboer

Nieuw programma 2016/2017 in de lucht

9 mei 2016

Het nieuwe programma 2016/2017 van Theater De Tamboer is in de lucht. De kaartverkoop is gestart op dinsdag 10 mei via www.detamboer.nl, 0528 280 180 en aan de kassa van De Tamboer. Wie en wat er komen gaat is te vinden op de website en in de brochure. Het creatieve brein achter de cover van de nieuwe brochure is de Hoogeveense kunstenaar Geert Oldenbeuving. Geert zette samen met bezoekers De Tamboer op doek. Het verrassende, kleurrijke resultaat is een beeldmerk geworden van het theater. Directeur Jan Werkhoven legt uit: ‘Letterlijk én figuurlijk kleuren we met elkaar uw, jouw, ons theater. Dat draagt het schilderij uit en zo is het ook tot stand gekomen. Bovendien schuilt achter elk gekleurd vak een nieuwe theaterbelevenis. Alleen nog even binnenkomen. Van harte welkom en voel je thuis’.

Nationale sterren en internationale shows
De podia van De Tamboer worden komend jaar weer bevolkt door nationale en internationale artiesten en acts. Van overzee komen onder meer de Japanse slagwerkers van Yamato en de gouden kelen van de Gospel Singers uit New York. Bekende Nederlandse namen zijn Jelle Brandt Corstius die de Russische winter belicht, Remco Veldhuis die zich in de bijbel verdiept, jonge cabaretiers zoals Peter Pannenkoek en Henry van Loon en oude rotten in het vak zoals Freek de Jonge, Lenette van Dongen en Herman van Veen.
Qua muziek biedt het programma allerlei genres en tijdperken. Eigentijds met Miss Montreal, Paul de Munnik, Sjors van der Panne en de Dijk of terug in de tijd met tributes aan onder meer Fats Domino, The Cats, Buddy Holly en CSNY.
Ook kinderhelden weten de weg naar Hoogeveen te vinden zoals Roodkapje, Bobo, Ernst en Bobbie en Koning Koos, Sasa en Toto van Het Zandkasteel.

Drents en Hoogeveens talent
Drenthe is goed vertegenwoordigd komend jaar met Duo Karst, Tangarine, drie avonden Daniël Lohues, de nieuwe musical Addergebroed met Tony Neef en voor de kleintjes Ploeff de Beer. Ook staan er gevierde amateurgezelschappen op de planken zoals het Hoogeveense koor The Harmony Singers en toneelgroep ’t Aol’ Volk uit Emmen. Hoogeveens talent schittert daarnaast in de Nederlandse versie van de musical The Wiz en Maarten Oomes, winnaar van het Prinses Christina Concours, is te beluisteren in een kamermuzieksetting.

Blues, Irish en Singer-songwriter Festival
Op 19 november is de uitgestelde Chicago Edition van het Bluesfestival met onder meer uit de USA Jamiah "On Fire" and The Red Machine, ‘de nieuwe Jimi Hendrix’, belooft programmeur Baukje Joosse-Krikke. Het Irish Folk Festival krijgt een bredere focus en heet voortaan Irish Festival. Op het Singer-songwriter Festival dit keer in ieder geval Bertolf die op dit moment furore maakt met CSNY coverband Her Majesty.  

Actuele culturele agenda
‘Om altijd op de hoogte te zijn van het actuele programma van De Tamboer is het verstandig om je aan te melden voor de tweewekelijkse nieuwsbrief van De Tamboer’, adviseert Jan Werkhoven. ‘Misschien is 2016/2017 wel het laatste jaar dat er een brochure verschijnt. Zo’n gids is namelijk erg kostbaar, niet duurzaam en beperkt houdbaar. We boeken het hele jaar voorstellingen bij en kiezen niet meer voor 1 moment in mei om de kaartverkoop te starten. Met  onze digitale agenda ben je als eerste geïnformeerd en heb je altijd een actueel overzicht met bijgeboekte voorstellingen en activiteiten’.’ Aanmelden voor de digitale agenda van De Tamboer kan via de www.detamboer.nl. Wie toch nog graag een brochure wil, kan deze afhalen bij De Tamboer, Bibliotheek Hoogeveen en Punt H.