De-hospita-2024-in-de-tamboer

Nieuw in verkoop: hitmusical De Hospita

Met Simone Kleinsma en Paul Groot

1 maart 2024

Nederlandse hitmusical De Hospita naar De Tamboer
Topcast met onder andere Simone Kleinsma en Paul Groot

De gloednieuwe, en inmiddels zeer succesvolle, Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van een revuester en comédienne van toen. Madeleine Coutard, gespeeld door Simone Kleinsma, moet haar weg vinden in de verwarrende wereld van vandaag wanneer drie studenten uit geldnood bij haar intrekken. Ervaar de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – in een verhaal met vlijmscherpe humor en onverwachte emotie. Met meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest. Wegens groot succes van deze musical, is de tournee verlengd en zijn er nieuwe speellocaties toegevoegd. De Hospita is dinsdag 17 en woensdag 18 december 2024 te zien in Theater De Tamboer.

Bestel hier je kaarten.

Het verhaal

De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.