De Tamboer

Nieuw album Living Room Heroes in september

12 juli 2016

Living Room Heroes brengt op 23 september a.s. haar nieuwe album Days Well Spent uit. Het is het debuutalbum van de band, dat in 2013 en 2014 al twee EPs uitbracht. Op de plaat is te horen dat de band, ondanks dat haar roots in Nijmegen liggen, onvervalst Amerikaans klinkt. 

Chemie, improvisatie, verhalende gitaarlijnen en een soulvolle stem vormen de basis waarop deze band drijft. Begonnen als singer-songwriter duo is de band uitgegroeid tot volledige southern soulband met ervaren muzikanten. Henri, Marc, Rodrigo en Björn stoppen veel improvisatie, enthousiasme en plezier in hun muziek en live optredens.
Na het uitbrengen van twee EP’s in 2013 en 2014 verschijnt op 23 september 2016 hun debuutalbum Days Well Spent. Geïnspireerd door muzikale helden als The Wood Brothers, Amos Lee en Ben Harper, roept het warme, relaxte en soulvolle geluid van de band herinneringen op aan mooie avonturen. De luisteraar waant zich op de eindeloze Amerikaanse vlaktes. Verdriet achterlatend, mijmerend over een vrolijke toekomst. De Living Room Heroes nemen je mee op avontuur, naar dagen waarop het leven je toelacht.

Living Room Heroes speelde al op het Hartje Zomer Festival en in de Tamboerhuiskamer. Op 3 september geven de mannen tijdens het culturele openingsfestival U!TdagenD Hoogeveen een voorproefje van hun nieuwe huiskamerconcert op 6 november in De Tamboer. Dat er nieuwe songs gespeeld gaan worden, staat dus vast!