De Tamboer

MUSIC ALLROUND, NIEUWE IMPULS LICHTE MUZIEK HOOGEVEEN

13 januari 2016

Op zaterdag 13 februari om 20.15 uur is de aftrap van Music Allround in Theater De Tamboer met de High Moor Big Band en Scala Big Band uit Hoogeveen. Speciale gast is de Nederlandse trombonist Jilt Jansma, die in de jazz-, harmonie- en fanfarewereld grote faam geniet. Zangeressen Annette Goede en Linda Molenkamp schitteren in een aantal vocale werken. Na afloop speelt jazzformatie High Class Jazz met onder andere Steven Vermeer op gitaar en Wim Koopman op tenorsax in de foyer. Kaarten kosten € 7,50. 

‘De lichte muziek in Hoogeveen een nieuwe impuls geven’, dat is het doel van Music Allround. Een initiatief van Martin Oosterwijk, orkestleider van de High Moor Big Band, in samenwerking met Menno van Dorsten en Leo Valster van de Vereniging Vrienden van De Tamboer en Theater De Tamboer. De organisatie streeft naar concerten waar zo veel mogelijk lokale musici bij betrokken zijn.

De High Moor Big Band en Scala Big Band traden eerder samen op met bekende gasten zoals Ronald Douglas, Izaline Calister, Bart van Lier, Denise Jannah, Peter Tiehuis en Humphrey Campbell.

High Moor Big Band
De High Moor Big Band staat onder leiding van Martin Oosterwijk en treedt geregeld op in de regio zoals op festivals Jazz in the Park en in De Tamboer, De Schildhoeve, maar ook in Zwolle, Groningen en Meppel. Het repertoire bevat alle stijlen die onder de noemer jazz vallen zoals swing, latin, funk, ballads, fusion en pop on. De Big Band brengt zowel instrumentale als vocale werken uit ‘The American Songbook’.

Scala Big Band
De Scala Big Band staat onder leiding van Gerard Gerrits en is een bekende verschijning in Hoogeveen. Bij tal van evenementen is het orkest van de partij: het Nieuwjaarsconcert in het Postkantoor, het begeleiden van musicalster Linda Wagenmakers, het opluisteren van ‘Food in concert’ en nog vele andere optredens voor Scala Centrum voor de Kunsten.

Jilt Jansma
Trombonist Jilt Jansma is gastsolist. Deze vakman heeft een grote staat van dienst. Op dit moment is hij lead/solo trombonist van de Millenium Big Band van Joan Reinders, een Nederlands orkest met een internationale uitstraling en hij speelt als eerste trombonist bij het Gelders Orkest. Jilt geeft daarnaast hoofdvak trombone aan de conservatoria van Amsterdam, Zwolle en Groningen. Op zaterdag 13 februari brengt hij met beide Hoogeveense Big Bands een aantal solowerken uit het jazzrepertoire ten gehore.