De Tamboer

Het Mooie Kinderboekenfestival naar Hoogeveen

13 maart 2019

Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, komt het Mooie Kinderboekenfestival naar Hoogeveen! Tijdens dit bonte festival duik jij in de wereld van achttien verschillende kinderboeken! De kaartverkoop is vandaag gestart, klik hier om direct te bestellen.

In een reusachtig doolhof gaan de allerkleinste bezoekertjes op zoek naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien olifant gezien? Of wil je liever de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer? Ben je wat ouder? Dan mag je stop motion filmpjes maken in het sprookjesdecor van Vosje, kun je opstijgen in een heuse raket en leer je over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Kinderen vanaf 8 jaar worden voor één dag rechter in de rechtbank van de Zweetvoetenman of volgen een workshop graffiti rondom het bizarre boek ZEB. 

Ga mee op ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken, zowel ín en buiten De Tamboer. Laat je onderdompelen in de grappige, interessante en geheimzinnige werelden die boeken kunnen oproepen. Aanwezige schrijvers en illustratoren zijn onder andere Marije Tolman, Janneke Schotveld, Koos Meinderts en Hans & Monique Hagen. 

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), De Verkadefabriek (Den Bosch), Bibliotheek Hoogeveen, Theater De Tamboer (Hoogeveen) en is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord, Gemeente Den Bosch en Gemeente Hoogeveen. Het festivalbeeld werd ontworpen door illustrator Noëlle Smit. De selectie van het festival is gemaakt door recensent Bas Maliepaard, schrijfster Mylo Freeman en ondernemer Merel de Vink.