De Tamboer

Lucky Fonz III, YORI en Hannah Mae op Singer-songwriter Festival

22 oktober 2019

De eerste namen voor het Singer-songwriter Festival zijn bevestigd: zaterdag 11 april komen Lucky Fonz III, YORI en Hannah Mae op de achtste editie in De Tamboer. Het belooft weer een sfeervolle, intieme avond boordevol prachtige luisterliedjes te worden. Klik hier om direct kaarten te kopen.

Lucky Fonz III

Hij is één van Nederlands meest geliefde songwriters en staat bekend om zijn combinatie van maffe humor, sterkte interactie met het publiek en bijzondere, ontroerende liedjes. Hij scoorde hits met liedjes als Ik heb een meisje, Linde met een E en App Me. Hij maakte al zeven albums, waaronder de Nederlandstalige albums Hoe je Honing Maakt, In Je Nakie en het recente Multimens. Dit laatste album is volslagen uniek, een verzameling eclectische nederpop liedjes met wortels in de folk-traditie, het levenslied en zelfs house. Het album werd lovend ontvangen door publiek en pers, wat leidde tot een zegetoer langs uitverkochte clubzalen vol hartstochtelijke fans. Als live-performer wist Lucky niet alleen clubs, maar ook cabaretpubliek en festivals als Lowlands en Pinkpop te veroveren met zijn optredens. 
Lucky Fonz III is een graag geziene gast op televisie. Zo schuift hij regelmatig aan als muziekkenner bij Pauw en DWDD, waar hij in 2008 en 2009 maandelijks als ‘huisartiest’ optrad.

YORI

YORI (Yori Swart) heeft een warme, soulvolle stem en een bijzondere, unieke manier van gitaarspelen. In een zeldzame fingerpicking-stijl combineert ze pop, blues en country. Haar vader was een klassiek gitarist en dat hoor je terug in de manier waarop ze melodie en woorden met elkaar weet te vervlechten. Haar honger naar melodieën, teksten en alternatieve gitaarstemmingen resulteert in een eigenzinnige songwriting-stijl. Verdwijn in de werelden die ze oproept met haar verhalende liedjes. 
Yori speelt sinds 2018 ook als vaste gitariste en zangeres in de liveband van Ilse DeLange. Ook werkte ze al samen met artiesten als Fink en Thomas Dybdahl.

Hannah Mae

Bij deze jonge, rootsy singer-songwriter uit Emmen stroomt muziek door haar aderen. “Ik zing al zolang ik me kan herinneren. Vroeger zong ik liedjes van K3 voor de buren, tegenwoordig zing ik mijn zelfgeschreven nummers op verschillende podia.” Het afgelopen jaar schreef Hannah onder meer liedjes samen met Daniël Lohues en Ilse DeLange. Ook JB Meijers, Stephanie Struijk, Bertolf en Matthijs ‘Duif’ van Duijvenbode onderschrijven haar talent en werkten al met haar samen. Niet de minste namen dus… Hannah gooit hoge ogen met haar optredens en treedt zowel solo als met band op. Van huiskamers tot cafés en supportshows in grote theaters. Hannah staat klaar om de Drentse provinciegrenzen te overstijgen. Dus zorg dat je haar in de intieme setting van ons Singer-songwriter Festival ziet, nu het nog kan!