Cabarestafette - 2024 in De Tamboer

Cabarestafette

Bekendmaking line-up

4 oktober 2024

Het is weer tijd voor Cabarestafette in De Tamboer!

Bij Cabarestafette kun je de cabaretiers van de toekomst ontdekken! Al jarenlang is dit evenement dé uitgelezen kans om nieuw talent te spotten. Elk seizoen komt de nieuwe generatie cabaretiers samen om de theaters te verkennen. We presenteren met trots de line-up van cabaretiers die op donderdag 17 oktober 2024 in De Tamboer zullen optreden. Mis het niet!

Martijn Kardol

Na een jaar aan de Koningstheaterakademie studeerde Martijn Kardol Sociologie en Zweeds aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie maakte hij zijn eerste stappen als comedian bij diverse open podia. Momenteel tourt hij met zijn nieuwe voorstelling Fris en is hij actief als lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen op NPO Radio 2.

Martijn Kardol maakte geschiedenis in 2015 door als eerste cabaretier ooit in één seizoen alle prijzen te winnen op zowel het Groninger Studenten Cabaret Festival als het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutprogramma Bang kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2018. Hij was regelmatig te horen op NPO 3FM en Radio Veronica, en verscheen op televisie bij RTL Late Night en Comedy Central. Afgelopen jaar speelde Kardol ook nog in de Nederlandse musical Ver van je bed.

Piet van Eeghen

Piet van Eeghen, autodidact en voormalig wiskundeleraar, won in 2022 de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival, wat zijn doorbraak als cabaretier markeerde. Zowel het publiek als de pers waren lovend over zijn virtuoze taalgebruik, onnavolgbare timing en veelzijdigheid.

In zijn debuutvoorstelling De Verlichting Nabij combineert hij absurdistische liedjes met subtiele ironie en pakkende conferences. Van Eeghen is niet alleen een getalenteerd performer, maar ook een begenadigd muzikant en componist. Zijn optredens zijn een mix van charme, inspiratie en scherpzinnige humor, die het publiek aan het denken zet en soms ook uitdaagt.

Lotte Velvet

Lotte Velvet is een veelzijdige kleinkunstenaar en forensisch psycholoog uit Rotterdam. Ze schrijft gedichten, theaterteksten en speelde in verschillende bandjes waar ze viool, gitaar en toetsen bespeelde. Haar inspiratiebronnen zijn onder andere PJ Harvey, David Lynch en Andy Warhol.

Velvet maakte deel uit van het cabaretcollectief CabaRot. Ze won in 2020 zowel de jury- als publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In oktober 2022 ging haar debuutvoorstelling Ondergrond in première.

Dit jaar is de presentatie in handen van Mark Waumans.

Mark Waumans is een getalenteerde comedian die met zijn scherpe humor zowel alledaagse als maatschappelijk beladen kwesties op originele wijze belicht. Hij schrijft voor populaire tv-programma’s zoals Dit Was Het Nieuws en trad op op grote festivals zoals Lowlands, Paaspop en Concert at Sea. Na een succesvol aspirantjaar voegde Mark zich in 2023 bij het prestigieuze comedycollectief Comedytrain.

Bestel hier je tickets!