Bluesfestival Hoogeveen - Khalif Wailin Walter
Bluesfestival Hoogeveen - Terryman Band

Line up Bluesfestival Hoogeveen 2022 compleet

Khalif Wailin' Walter, Mojo Man en Fenderwerf

13 maart 2022

De laatste bands zijn bevestigd voor Bluesfestival Hoogeveen: Khalif Wailin' Walter, Mojo Man en Fenderwerf reizen op 14 mei 2022 naar Hoogeveen af. Daarmee is de line up compleet. Eerder werden al bevestigd: Ten Years After, Deborah Bonham Band, Thomas Toussaint Band, Jo Harman, Rob Tognoni en Emily Hill. 

Bestel direct kaarten voor Bluesfestival Hoogeveen

Khalif Wailin’ Walter

Hij behoort tot de nieuwe generatie bluesartiesten uit Chicago, die de traditie voortzet. Zijn zang en gitaarwerk doet denken aan bluesgrootheden als Otis Rush, Albert King en Lonnie Brooks. Met Lonnie als mentor is de muziek van Khalif Wailin’ Walter diep geworteld in de elektrische gitaarblues van Chicago.

Met zijn vijfkoppige band toont Kalif hoe muzikaal divers hij is. Hij vermengt de big band blues van de jaren ’40 met Texas bluesorkesten, moderne funk en innovatieve arrangementen. Laat je verrassen door de fijne mix van swing, funk, soul, gospel en rock, overgoten met een Chicago blues-sausje.

Mojo Man

Aangevoerd door de charismatische zanger Marcel Duprix dendert het tienkoppige collectief Mojo Man vol bravoure door een loeihete stamppot van dampende rock, soul en rhythm & blues. Met een blazerssectie vol tetterende trompetten en sapcentrifugerende saxofoons. Van deze eigenzinnige mix gaat je mojo onverbiddelijk gloeien!

De naam Mojo Man gonst door het live circuit. Zelf noemen ze het Balls & Horns, maar je kunt ook denken aan Black Crowes en een vleugje Stax. Hun sound is herkenbaar en wijkt af van de massa. Met Mojo Man krijg je muziek in pure, ongepolijste vorm, recht voor je raap. Deze fantastisch op elkaar ingespeelde band met energieke sound krijgt overal de handen in de lucht!

Fenderwerf

Fenderwerf verhuisde na vele ‘jams’ in Amsterdam naar Friesland, waar hij geboren en getogen is. In Leeuwarden organiseerde hij bluesweken en speelde vaak op het bluesfestival in de stadsschouwburg. Zijn begeleiders in Hoogeveen zijn een gemêleerd gezelschap van nationaliteiten. Toetsenist Rory Campbell afkomstig uit Londen, Peter Sid is een bassist uit Zagreb, Daniël Camacho is een ras echte Amsterdammer. Fenderwerf neemt gitaar virtuoos Sietze Bouma mee als speciale gast. “De blues op een vermakelijke manier gespeeld zodat je er vrolijk van wordt. Classics in een eigen jasje en daarnaast enkele eigen verzinsels. “Er is veel te lachen in the blues” aldus Fenderwerf. Blues met een knipoog maar zekers niet grappig.