De Tamboer

Kinderen uit regio Hoogeveen te zien in De Gelaarsde Kat

21 januari 2018

Op zaterdag 27 januari om 16.00 uur en 19.00 uur staat de prachtige Efteling sprookjesmusical De Gelaarsde Kat 6+ in De Tamboer tijdens het Nationaal Theaterweekend. In de voorstellingen spelen twintig kinderen mee in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar uit Hoogeveen en omgeving.  's Ochtends krijgen ze een theaterworkshop waarin ze alle scènes van de musical leren, en dan krijgen ze hun mooie kostuums te zien.

De kinderen die zaterdag 27 januari te zien zijn in De Gelaarsde Kat zijn Amber Ninkeula, Eva Eradus, Danique van Abeelen, Ize Coelingh, Emieke Ribberink, Thibault Bruins, Luca Kuiken, Iris de Jong, Isabel de Jong, Silver Van Ostheim, Laura van den Graven, Noa Brakels, Nigel Visbeen, Janna Benning, Rafael Ruisch, Liz Coelingh, Lotte Belksma, Carmen de Jong, Roselyn Arling, en Maud Tuinman. Deze jongens en meisjes houden van zingen, dansen en acteren en het meespelen in deze grote musical is daarom een unieke kans.

In het bekende verhaal komt een kat terecht bij een arme molenaarszoon. Ze raken bevriend en de kat belooft de jongen alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat hij daarvoor terug wil, zijn mooie kleren en leren laarzen. Maar komt de kat zijn belofte wel na?