De Tamboer

Joost Dijkema en Sterrenwacht op TamboerPop

16 januari 2017

De Tamboer heeft twee regionale acts toegevoegd aan de line up van TamboerPop 2017: gitaarvirtuoos Joost Dijkema (Groningen) en pop-rock formatie Sterrenwacht (Meppel). Beide acts zullen tijdens het festival in het Café van De Tamboer spelen. Met deze toevoegingen is de line up van TamboerPop compleet. Klik hier om meteen kaarten te bestellen en profiteer tot 1 februari nog van het Early Bird tarief!

Gitaarvirtuoos Joost Dijkema uit Groningen is één van de weinige jonge fingerpick-gitaristen uit Nederland. De 27-jarige gitarist groeide in korte tijd uit van zoldermuzikant tot betoveraar van zalen als De Oosterpoort. Hij haalt zijn inspiratie uit artiesten als Michael Chapman, Leo Kottke en Townes van Zandt. Bezwerende en verbluffende akoestische instrumentele gitaarnummers wisselt hij af met prachtige liedjes met zijn warme vocalen. Hij schreef het nummer News From The Sweet Water voor het verzamelalbum van de Groningse kunstenaar Willem Kolvoort. In december 2016 presenteerde Joost zijn debuutalbum Sacred Revelations in Vera, waarvan we op TamboerPop dus zeker songs gaan horen!

De viermansformatie Sterrenwacht uit Meppel speelt Nederlandstalige pop, rock en reggae muziek en geeft daar een eigentijdse draai aan. De groep is begonnen in 2014 en bestaat uit William Mank op piano en zang, Remon de Boer op bas, Tim Kalf op drums en Ron Peerik op gitaar. In december speelden de mannen in het Glazen Huis van Emmen voor 3FM Serious Request.