De Tamboer

10 jaar Irish Festival - Ierse mentaliteit

12 september 2017

Het Irish Festival viert in het 50-jarig jubileumjaar van De Tamboer zelf ook een jubileum: de tiende editie! In 2008 organiseerde programmeur Rudie Reinders de eerste editie, sinds 2015 heeft Baukje Joosse het stokje als hoofd festivals overgenomen. Leuke herinneringen aan het Irish Festival zijn er genoeg! Vandaag: de Ierse mentaliteit.

“Ieren zijn heel anders dan wij. Ze zijn heel relaxt, maken zich totaal niet druk. En vaak ook heel vergeetachtig, ze zijn altijd alles kwijt!” vertelt Rudie. En wat zijn ze dan kwijt? Dat varieert van portemonnees tot paspoorten tot grote cashbedragen.
Rudie kan de keren dat hij de dag na het festival nog in alle vroegte naar De Tamboer moest rijden bijna niet tellen. De Ieren vliegen vaak op zondag terug, maar ontdekken wanneer ze uit hethotel willen vertrekken dan dat er iets zoek is. “Robby van the Kilkennys had zijn portemonnee iets te goed verstopt. Ik vond hem uiteindelijk onder een handdoek in de kleedkamer. En Pauric van All Folk’d Up had zelfs zijn paspoort eens laten liggen in Düsseldorf, de avond voor het optreden in Hoogeveen. Gelukkig had ik een festival in Duitsland bezocht en kon ik het op de terugweg dus meenemen, anders had hij een probleem gehad!”

Ook Baukje heeft al meegemaakt dat de Ieren zich niet zo snel gek laten maken. Toen de band Into The Willows na een optreden in De Harmonie naar Hoogeveen kwam, bleken ze een tas kwijt te zijn. “Het geld dat ze met het optreden hadden verdiend zat cash in de tas die weg was. Oeps!” Uiteindelijk bleek de tas, mét geld, nog in het taxibusje te liggen.
Never a dull moment!