De Tamboer

Her Majesty brengt ode aan Crosby, Stills, Nash & Young

28 maart 2016

Het regent sterren voor de mannen van Her Majesty, die in Déjà-vu een ode brengen aan Crosby, Stills, Nash & Young. Reden voor Theater De Tamboer om deze steengoede voorstelling op donderdag 13 april 2017(!) naar Hoogeveen te halen. Naast een muzikaal eerbetoon is Déjà-vu een programma waarin verteld wordt over de jaren zeventig, de achtergronden van de vier legendarische muzikanten en hun onvergetelijke songs. Klik voor kaarten.

Her Majesty
Nieuw binnen de gelederen van Her Majesty zijn gitarist Diederik Nomden en Jelle Paulusma (zanger/gitarist van Nederlandse popband Daryll-Ann). Samen met drummer Bauke Bakker, bassist Dirk Schreuders en zanger/gitarist Bertolf Lentink wordt de tijdloze muziek en perfecte samenzang van Crosby, Stills, Nash & Young onder de loep genomen. In hun vorige theaterprogramma Back To Abbey Road waagde Her Majesty zich al overtuigend aan het laatste album van The Beatles. Ook Déjà-vu wordt nu vol lof ontvangen door pers en publiek.

CSNY
Het album vertelt het verhaal achter de samenwerking tussen David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. Ze hadden allen in topbands als The Byrds, Buffalo Springfield en The Hollies gespeeld, waarvan de beste songs door Her Majesty ten gehore worden gebracht. Crosby, Stills & Nash zongen voor het eerst samen in het huis van Joni Mitchell en ontdekten dat hun stemmen op een magische manier bij elkaar kleurden. In 1969 kwam hun eerste album uit met daarop onder andere Suite: Judy Blue Eyes en Helplessly Hoping. In 1970 voegde Neil Young zich bij de groep, die op het fameuze festival Woodstock mocht spelen. Meesterwerk Déjà-vu wordt door Her Majesty tijdens de voorstelling integraal gespeeld.