De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Tamboer

Festival U!TdagenD Hoogeveen zoekt podiumkunstenaars

26 maart 2018

Op vrijdagavond 7 en zaterdagmiddag 8 september 2018 start in Hoogeveen het nieuwe culturele seizoen met festival U!TdagenD Hoogeveen. Beoefenaars van de podiumkunsten uit de hele gemeente en omgeving kunnen zich laten zien en horen op binnen- en buitenpodia in en om Theater De Tamboer. Dat geldt voor jong en oud. Aanmelden voor een optreden kan tot 1 mei 2018 via www.uitdagend.nl. Het bruisende openingsfestival brengt elk jaar duizenden bezoekers op de been. Alle voorstellingen en activiteiten, van zowel professionals als amateurs, zijn gratis toegankelijk.

Lokaal en regionaal talent in beeld

U!TdagenD is dé gelegenheid voor dans- en toneelgroepen, muzikanten, bands, cabaretiers, stand-uppers, singer-songwriters, koren en andere performers om zich te presenteren aan het grote publiek. Elke (semi)amateur uit Hoogeveen en omgeving, jong en oud, kan zich aanmelden voor een podium, of je nu zingt, danst, muziek maakt of op een andere manier het publiek entertaint. Voorgaande edities van het festival bewezen dat Hoogeveen cultureel zeer actief is en heel veel te bieden heeft.

Openingsconcert van, voor en door Hoogeveen

Op vrijdagavond is de opening van het festival in Theater De Tamboer. Een avond vol muzikale en theatrale verrassingen van, voor en door Hoogeveen. Iedereen is van harte welkom in het pluche van de Tamboerzaal en op de dansvloer van de theaterfoyer.

Straattheater en kinderpret

Het festivalterrein van U!TdagenD beslaat dit jaar het Tamboerplein, Hoofdstraat Noord en Theater De Tamboer. Bezoekers worden zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur getrakteerd op straattheateracts en voorproefjes van wat het komende culturele seizoen te bieden heeft. Ook voor kinderen zijn er volop voorstellingen, workshops en doe-dingen.

U!TdagenD wordt georganiseerd door Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf en Scala Centrum voor de Kunsten. Het festival is mogelijk door een financiële bijdrage van de gemeente Hoogeveen.