De Tamboer

Expositie Wilma Geert en Jan Ketelaar

13 mei 2019

In de expositie zijn de werken van Wilma Geerts en Jan Ketelaar te bewonderen. De expositie is gratis te bezichtigen en geopend tijdens kantoortijden (maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur) en tijdens voorstellingen.

Wilma Geerts

Beeldend kunstenaar Wilma Geerts studeerde af aan de Academi Minerva in Groningen. In de expo zijn verschillende schilderijen van haar te vinden uit de collectie Anemonen. Prachtige doeken waarop zij met acryl de verschillende vormen en kleuren van anemonen heeft weten te creëren. 

Ga voor meer informatie naar de website van Wilma Geerts

Jan Ketelaar

Jan Ketelaar is directeur van Potzenmakerij Ketelaar en woont en werkt in Drachten. De Potzenmakerij is een arbeidscollectief. "We proberen serieuze grappen te maken. Dat lukt niet altijd, soms wordt het ook gewoon mooi. Dat is geen ramp hoor." Potzenmakerij Ketelaar streeft naar het organiseren van het WK irrigeren en het WK mijnopruimen. Ketelaar studeerde van 1997 tot 2002 aan Academie Minerva te Groningen, afstudeerrichting: beeldhouwen interdisciplinair.

In de expo zijn verschillende werken van Jan Ketelaar te vinden. Ook bij de entree van De Tamboer is één van zijn kunstwerken te bewonderen: De staat van Nederland. Bestaande uit de beelden "Meer" en "Wijzende man". Deze beelden zijn opzichzelfstaand, maar vormen ook een geheel. Het gaat over uitersten, over het vinden van balans, over begeerte en afwijzing en de strijd om de voorrang daarvan. 

Ga voor meer informatie naar de website van Jan Ketelaar