De Tamboer

Expositie Jiske Dassen en Kelly Wichers Schreur

27 maart 2019

De kunstwerken van Minerva alumni Jiske Dassen en van Kelly Wichers Schreur staan te pronken in onze expo. Kom gerust langs en bewonder de prachtige foto’s van Jiske Dassen en beleef onder andere het ontwerp Ruggespraak van Kelly Wichers Schreur! De expositie is gratis te bezichtigen en geopend tijdens kantoortijden (maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur) en tijdens voorstellingen.

Jiske Dassen - Ode aan het Object

Jiske Dassen (1993) Studeerde in juli 2018 af met Grafische Vormgeving aan Academie Minerva in Groningen. Ook ontving ze een nominatie voor de Academe Minerva prijs voor Vormgeving. 

"Met mijn afstudeerwerk Ode aan het Object wil ik de kijker uitnodigen om naar de esthetische schoonheid van elementen te kijken die je in het alledaagse leven treft. Gebruiksobjecten waar je over het algemeen niet naar kijkt op esthetisch vlak. Kleur speelt hierin een belangrijke rol. Ik heb een fascinatie voor objecten/voorwerpen die zijn ontworpen voor praktisch doeleind, waardoor er op esthetisch vlak een mooie/interessante vorm ontstaat."

De serie bestaat uit zes  foto’s die zijn gerealiseerd op ChromaLuxe (alluminium) van 90 x 60 cm. 

Kelly Wichers Schreur

Kelly Wichers Schreur studeerde af aan academie Minerva in juli 2018. Ze is een ontwerper die zich bezighoudt met het creëren van een beleving. Door een fysieke interactie kan de beschouwer het ontwerp tot leven laten komen. De deelnemer wordt uitgedaagd om achter de functie van het object te komen en ondergaat daarbij een onverwachte beleving.

Het werk van Kelly Wichers Schreur is een reactie op de digitale wereld van tegenwoordig. We hebben talrijke online contacten, maar zijn soms blind voor de fysieke contacten. De online wereld speelt zich af in ons hoofd. Het werk Ruggespraak maakt de communicatie voelbaar. Het zorgt voor een onverwachte, intieme en ietwat persoonlijke aanraking op afstand.