Expositie Coby Bos en Marijke Kloosterman - 2023 - De Tamboer

Expositie door Coby Bos en Marijke Kloosterman

Schilderijen en keramische beelden

4 oktober 2023

Nu te zien als expositie in De Tamboer: de kunstwerken van Coby Bos (schilderijen) en Marijke Kloosterman (keramische beelden).

Coby Bos

Coby studeerde in 1981 af aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) te Enschede in de Schilder- en Grafische Kunst. Haar werk is gebaseerd op een niet aflatende zoektocht naar ruimte, lijnen, tekens en ritmes en ademt tegelijkertijd kracht en kwetsbaarheid. Veel nadruk ligt op de huid van de schilderijen. De interacties tussen vormen, vlakken en kleuren leiden in de beeldende kunst van Bos tot zuivere lyrisch-abstracte kunstwerken. Een wereld van stilte, een verademing in onze gejaagde maatschappij. Haar werk is opgenomen in diverse overheid- en bedrijfscollecties en wordt tevens aangekocht door particulieren in binnen- en buitenland.

Marijke Kloosterman

Marijke maakt handgevormde keramische objecten. Landschapskommen, bakens en gedenkbeelden waarvoor zij vooral geïnspireerd wordt door oude culturen en de sporen die daarvan zijn overgebleven. Kenmerkend is het bronzen uiterlijk van de objecten met kleurrijke accenten. Daarvoor maakt zij haar eigen glazuren. Door de hoge stook zijn de werkstukken vorstbestendig en kunnen zij zowel binnen als buiten geplaatst worden.