De Tamboer

Achtstegroepers mogen eindmusical presenteren via (live)stream in de tamboer

23 april 2020

 

De Tamboer stelt in juni het podium van de Tamboerzaal ter beschikking aan alle basisscholen in de gemeente Hoogeveen en De Wolden, zodat de kinderen van groep acht de traditionele eindmusical kunnen uitvoeren. Natuurlijk zal dit allemaal plaatsvinden volgens de normen en regels vanuit het RIVM en de Nederlandse overheid, er zal dan ook geen publiek bij aanwezig zijn.

De kinderen voeren de musical in De Tamboer uit, terwijl medescholieren, ouders, familie en vrienden kunnen meekijken via een (live)stream.
De Tamboer vraagt de scholen en kijkers van de (live)stream om een vrijwillige donatie om de te maken kosten voor de technische ondersteuning en het pand te dekken.

“We stellen ons podium in deze rare tijd graag ter beschikking aan de achtstegroepers, zodat zij toch nog de musical kunnen spelen waar ze al weken naartoe hebben geleefd,” vertelt directeur Pieter-Bas Rebers. “We hopen dat de kinderen én ouders, familie en vrienden op die manier toch op een goede manier afscheid kunnen nemen van hun basisschool.”

Meedoen?

De Tamboer roept geïnteresseerde scholen op om zich te melden via a.morante@detamboer.nl. In samenwerking met de scholen zal het plan verder uitgewerkt worden om dit te kunnen realiseren.