De Tamboer

3 Musketiers naar Hoogeveen!

29 augustus 2018

De nieuwe productie van Scala Musicalgroep Hoogeveen is de prachtige musical 3 Musketiers, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse schrijver Alexandre Dumas. De Nederlandse musical, op teksten en muziek van Rob en Ferdi Bolland ging in 2003 in première bij Stage Entertainment. De Hoogeveense versie met live orkest, is een co-productie van Scala en Theater De Tamboer en is te zien op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei in de Passagezaal. Binnenkort start de kaartverkoop.

De musical gaat over D’Artagnan die op weg is naar Parijs om daar musketier van de koning te worden. Hij ontmoet de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Kardinaal de Richelieu is intussen samen met Milady de Winter en Rochefort bezig met een gemeen plan om meer macht te krijgen en koning Lodewijk VIII aan de kant te schuiven. Hier komen de musketiers achter, dankzij Constance, een meisje aan het hof van de koningin. Zij wordt de grote liefde van D'Artagnan, maar helaas zal hij nooit met haar kunnen trouwen.

Cast

D‘ Artagnan - Marco Bisschop
Constance - Margriet de Bie
Athos - Frans Veerbeek
Milady de Winter - Karen van Eck
Porthos - Jean Paul Apcar
Aramis - Winston den Otter
Richelieu - Maikel Owen van Deest
Koning Lodewijk XIII - Ferdinand Coppens
Koningin Anna - Linda Heespelink
Lord Buckingham - George Tijhuis
Rochefort - Roy Smits

Ensemble en kleinere rollen

Reinout Hofstede, Bas Meekhof, Anja van Dalen, Martine Brouwer, Annemarie Hoorn, Fenneke van Huizen, Alice Koster, Carin Kroon, Ebba Pel, Annet Schuiling, Anky Timmer, Riennet Veldman, Vicky Verwoerdt, Marian Vondeling, Anton Pekel

Productieteam

Gerrit Jan Rutgers - artistiek leider en regie
Yoanique Hillen - vocale ondersteuning solisten
Martine Brouwer - kleding
Maikel Owen van Deest - decor en techniek
Edith Scholten - rekwisieten
Gerard Gerrits - dirigent orkest
Karen van Eck - sponsoring en PR