De Tamboer

Drenten in De Tamboer

2 mei 2018

In het nieuwe theaterseizoen biedt De Tamboer ook weer volop ruimte voor Drentse gezelschappen! Vandaag is de verkoop gestart van nieuwe, regionale voorstellingen. 

Drenthe Plat - 16 november

Lachen is gezond, zegt het spreekwoord. En dat is een waarheid als een koe. Want Drenthe Plat trekt al meer dan 40 jaar blakend van energie langs de theaters. Humoristen die kunnen musiceren of musici die de humor beheersen: je vindt ze weinig. Maar in Drenthe plat komen ze beide samen. Een avond vol verrassende conferences en liedjes, streekhumor op z’n best. Bestel nu.

't Aol Volk - 1 & 2 februari 2019

In de oude Strubbenhoeve krijgen de zusters en broer Strubbing een brief van hun steenrijke oom Ferdinand die al zestig jaar in Amerika woont. Hij voelt zijn einde naderen en wil de dagen die hem nog resten terug naar zijn ouderlijk huis: “Back to the roots”. De boodschap wordt met wisselend enthousiasme ontvangen. Lees verder.

Joodse streekgenoten - 24 februari 2019

Het Orkest van de Veenkoloniën, Bert Hadders, Klezmerband en vele anderen presenteren een bijzondere muzikale voorstelling rondom de Joodse familie Stoppelman. Historicus Beno Hofman vertelt over deze bekende familie, die als muziekgezelschap in de jaren ’20 in de Drentse en Groningse Veenkoloniën op bruiloften en partijen speelde. U krijgt daarmee inzicht in de rijke, bijzondere cultuur van de Veenkoloniën. Meer info & kaarten.

Harm & Roelof - 8 maart 2019

Ouderwetse gerechten zijn in de moderne keuken weer heel populair. Dun gesneden is nagelholt een ware delicatesse en de geur van zoepenbrei (karnemelkse pap) roept veel herinneringen op. Maar smaakt ook vandaag de dag heel best! Men kan het er in elk geval lang op volhouden. En da’s ook wat waard! Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer bespreken en bezingen actuele onderwerpen, op een geheel eigen, Drentse wijze, die soms de smaak van vervlogen tijden oproept. Bestel kaarten.