Thomas Toussaint - Bluesfestival Hoogeveen 2022
Bluesfestival 2022 - Deborah Bonham Band
Bluesfestival Jo Harman 2022

Deborah Bonham, Jo Harman en Thomas Toussaint op Bluesfestival Hoogeveen

Bestel nu kaarten in de voorverkoop

6 februari 2022

Deborah Bonham Band, Jo Harman en Thomas Toussaint Band komen zaterdag 14 mei 2022 naar Bluesfestival Hoogeveen in De Tamboer. Eerder werd al bekend gemaakt dat Ten Years After, Rob Tognoni en Emily Hill op het affiche staan. De Tamboer belooft tien acts op vier podia voor de vijftiende editie van het jaarlijkse Bluesfestival. De laatste editie in 2019 was uitverkocht met 1500 bezoekers. 

Bestel hier direct voorverkoopkaarten voor Bluesfestival Hoogeveen

Deborah Bonham Band

Ze is één van de beste blues, rock en soul zangeressen van het Verenigd Koninkrijk: Deborah Bonham. De zus van Led Zeppelin-drummer John Bonham is gezegend met een krachtige stem en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Ze bracht al meerdere succesvol ontvangen albums uit en ontving staande ovaties voor haar concerten. Ze speelde onder meer in de USA Stars Align Tour met Paul Rodgers, Jeff Beck en Ann Wilson.

Gitarist Peter Bullick wordt al jarenlang geroemd om zijn gepassioneerde, uitzonderlijke gitaarspel. Tijdens de vele shows in heel Europa ontwikkelde hij zijn eigen stijl, geïnspireerd door Rory Gallagher, Paul Kosoff en andere gitaristen. Deborah en Peter sloegen de handen ineen voor hun nieuwe bluesrock album Bonham-Bullick. Laat je omver blazen door de nieuwe songs van Deborah Bonham en Peter Bullick op het Bluesfestival!

Thomas Toussaint Band

Vier jonge muzikanten uit verschillende windstreken vonden elkaar in hun gemeenschappelijke passie voor blues en roots. Met ontembare gedrevenheid spelen de mannen blues zoals deze bedoeld is. Chicaco blues, swing, Louisiana swamp, rock ‘n’roll en New Orleans R&B. Blues is en blijft actueel, voor iedere leeftijd!

Thomas Toussaint ontving de Award voor Beste Blues Harmonicaspeler van Nederland. Samen met zijn band timmert hij hard aan de weg. Thomas Toussaint Band zoekt de grenzen van het genre op, zonder de essentie en context van de blues te verliezen. Verwacht op het Bluesfestival een heerlijke, spetterende set vol blues en roots!

Jo Harman

Ze is één van Europa’s beste vocalist-componisten, die al op vele prestigieuze, internationale festivals en podia speelde. The Mirror noemde Jo Harman de “beste vrouwelijke soul blues stem” van het Verenigd Koninkrijk. Haar muzikale carrière kende al vele hoogtepunten.

Zo ontving ze de “Best Blues Album of the Year” award voor het debuutalbum Dirt on my tongue van Proper Music Discribution Group. Het nummer When we were young werd een succesvolle single op BBC Radio en Europese radiostations. Eén van de vele hoogtepunten van Jo Harman, was haar optreden voor en met Joan Baez op Amnesty Internationals ‘Ambassador of Conscience awards’. Ook opende ze het Live Nation Bluesfest in de 02 Arena. Mis Jo niet op het Bluesfestival in Hoogeveen!