Boer-Koekoek-2023-fotografie-Ben-van-Duin

De Tamboer gaat digitaal

De Tamboer en Niquell maken theater mogelijk voor iedereen!

7 december 2023

De Tamboer gaat digitaal

De Tamboer en Niquell maken theater mogelijk voor iedereen!

Theater de Tamboer en Evenementenbureau Niquell uit Hoogeveen slaan de handen ineen om cultuur toegankelijker te maken voor een breder publiek. Theaterliefhebbers die om welke reden dan ook niet mobiel genoeg zijn om naar het theater te komen, of een live voorstelling hebben gemist, kunnen door inzet van de nieuwste technieken op het gebied van digitalisering toch een live theaterbeleving meemaken. Als start van dit project en om mogelijkheden te onderzoeken, beginnen we met het digitaal brengen van locatiespektakel Boer Koekoek. Een tijdelijke locatievoorstelling die tevens klaar gemaakt is om ook digitaal te vertonen, waarbij een sfeer wordt gecreëerd alsof je daadwerkelijk op locatie bent. Digitaal Theater wordt financieel ondersteund door het landelijke innovatiefonds DigitAll.

Digitaal theater als inclusief cultuuraanbod

Door nieuwe beschikbare technieken zijn de mogelijkheden van digitaal theater eindeloos. De Tamboer en Niquell willen een vernieuwende bijdrage leveren en daarmee een bredere doelgroep bereiken. Potentiële doelgroepen, waarvoor dit project zeer geschikt is, zijn bijvoorbeeld zorginstellingen, bedrijven alsmede het onderwijs. De locaties worden ingericht in de sfeer van het betreffende evenement waardoor een heuse theaterbeleving wordt gecreëerd. In 2024 worden plannen en ideeën nader uitgewerkt door De Tamboer, in samenwerking met Niquell.

Digitaal theater in De Tamboer

Het unieke locatie theaterspektakel Boer Koekoek dat afgelopen zomer 2023 gespeeld is op locatie in Hollandscheveld is dinsdag 30 januari 2024 om 19.30 uur te zien in Theater De Tamboer. Publiek dat de voorstelling gemist heeft of het nog een keer zou willen zien, krijgt nu een nieuwe kans. Het toneel wordt aangekleed met rekwisieten uit de voorstelling. Vanuit het pluche waan je jezelf in de loods van Hollandscheveld en kijk je op een groot scherm naar locatiespektakel Boer Koekoek; over de boerenprotesten van toen en nu. Inclusief interviews met acteurs. Toegang voor deze voorstelling is € 22,50 inclusief koffie/thee vooraf, een pauzedrankje en inleiding. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Meer weten?

Interesse of meer weten over het aanbod en de mogelijkheden? Neem contact op met De Tamboer via info@detamboer.nl