De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

De Tamboer

Extra voorstelling Daniël Lohues

10 januari 2016

Een nieuwe cd, een nieuwe tour: AOSEM. Omdat zijn voorstellingen op 14 en 15 april in De Tamboer uitverkocht zijn, boekten we een avond bij op woensdag 13 april. De kaartverkoop is gestart. De singer-songwriter uit Erica trekt vanaf februari door Nederland met zijn gelijknamige theatertour. In AOSEM brengt Lohues nieuwe songs en favoriete nummers van vorige albums. Als altijd komen nieuwe verhalen, belevenissen, overdenkingen en herinneringen voorbij en krijgt het publiek inkijkjes in het proces van het liedjes maken. Het nieuwe album wordt op 26 februari gelanceerd.

‘Waor Gaon We Naortoe’
Recent bracht Lohues via zijn eigen label Ericana Recordings als voorproefje het nummer ‘Waor Gaon We Naortoe’ uit, waarvan hij zelf de clip opnam. Daniël zegt zelf over dit lied: “Tijdens een lange nachtelijke autorit zonder specifiek doel, kwam ik aan het denken over hoe apart ‘tijd’ eigenlijk is. En hoe wij als mensen met onze tijden omgaan. Ergens op een donkere lege weg was het net of ik via een soort inwendige antenne deze nog niet bestaande song ontving. Ik hoefde alleen maar weer naar huis te rijden om het achter de piano tot werkelijkheid te maken”.

Onderscheidingen
Recent won Daniël Lohues een Musical Award voor ‘Best Music’ voor zijn bijdrage aan de musical De Tweeling. Samen met JB Meijers en Ilse DeLange schreef hij de muziek en teksten voor de musical gebaseerd op de internationale bestseller van Tessa de Loo. Tot nu toe kreeg hij voor zijn werk ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de H.T. Buiskool trofee en de Culturele Prijs van Oost Nederland.