Het Canadese circusgezelschap FLIP Fabrique nodigt u uit voor een gekke, poëtische reis door de winter. De performers staan klaar om u te verwonderen, verbazen en omver te blazen met hun nieuwe show Blizzard.

De Tamboer zet Cirque Nouveau op de kaart

‘Het nieuwe circus’ krijgt een prominente plek in de programmering.

13 januari 2022

Foto: Sebastien Durocher | Flip Fabrique

Theater De Tamboer ontvangt subsidie vanuit Het Fonds Podiumkunsten voor Cirque Nouveau. Het fonds stelde geld beschikbaar in het kader van de Tijdelijke Deelregeling Programmeringsbijdrage Drenthe, Flevoland en Zeeland. Vanaf 2022 geeft het De Tamboer ‘het nieuwe circus’ een prominente plek in de programmering.

‘De afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld tot podium waar muziektheater en familieprogrammering een grote rol spelen. Vol trots zetten we vanaf 2022 een nieuw theatergenre op de kaart: cirque nouveau. Kleurrijk, verrassend, eigenzinnig en modern circus van hoog niveau’ aldus directeur Pieter-Bas Rebers.

Nieuw publiek
e Tamboer verwacht dat het genre circustheater een nieuw publiek aan zal spreken. ‘Als theater wil je er voor iedereen zijn. De programmering moet toegankelijk en gevarieerd zijn om te voorkomen dat er groepen zijn die zich buitengesloten voelen. Zo proberen we onder andere meer verbinding te zoeken met jongeren, maar dit blijkt een lastige opgave. Niet alleen voor ons, dit horen we ook van andere theaters. We verwachten dat het genre circustheater nieuw publiek, en zeker ook jongeren, kan aantrekken.’ vertelt Rebers.