De Tamboer

Christof van der Ven geboekt voor Singer-songwriter Festival

2 februari 2020

Christof van der Ven is geboekt voor het Singer-songwriter Festival op zaterdag 11 april. Daarmee is de line up compleet. Eerder werden Lucky Fonz III, YORI en Hannah Mae al bevestigd. Klik hier om direct kaarten te bestellen.

Christof van der Ven

Als twintiger vertrok de Brabantse Christof naar Ierland om zijn droom waar te maken: fulltime muzikant worden. In de straten en pubs van Galway begon hij met spelen, later vertrok hij naar Londen. Naast zijn werk als kok in een restaurant, trad hij steeds meer op. Zo opende hij als support act voor The Staves, The Boxer Rebellion en Bear’s Den. Sinds 2016 speelt hij zelfs als bandlid van Bear’s Den op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop en toert hij wereldwijd. Maar daarnaast treedt hij ook op met zijn eigen werk.

You Were The Place

In april 2018 verscheen zijn debuut Empty Handed, dat uitstekend werd ontvangen. Het resulteerde onder meer in support shows voor onder andere Joan As A Police Woman, Nick Mulvey en Lisa Hannigan. Begin 2019 verscheen de EP Beneath The Ordinary Load, gevolgd door een tweede album later dat jaar. Opgenomen, geproduceerd en gemixt door Marcus Hamblett (Villagers, Bear’s Den) en met muzikale bijdragen van onder meer Tommy Heap (Matthew & The Atlas), Jools Owen (Bear's Den), Tommy Sheen, Emma Gatrill (Matthew & The Atlas, This Is The Kit, Rozi Plain) en Andrew Stuart-Buttle (Lucy Rose, Rolo Tomassi), ging Christof ook met You Were The Place op een tournee door Europa. Christof staat klaar om Hoogeveen te betoveren met zijn prachtige stem en liedjes!