De Tamboer

Cast Scrooge Hoogeveen bekend

8 oktober 2019

De cast van Scrooge, Dickens in Hoogeveen is bekend. 35 Mensen deden auditie voor de 17 rollen en afgelopen woensdag vonden de eerste repetities plaats. De familievoorstelling naar het prachtige kerstverhaal van Charles Dickens is te zien op 21, 22, 23 en 24 december 2019 in Theater De Tamboer. Er zijn middag- en avondvoorstellingen. Kaarten kosten € 10,- en € 7,50 (tot en met 12 jaar), klik hier om direct te bestellen

Scrooge is een gezamenlijke eigen productie van Scala Centrum voor de Kunsten, Theater De Tamboer en Bibliotheek Hoogeveen / de Verhalenwerf in het kader van het Hartje Winter Festival. De cast bestaat uit lokale acteertalenten in de leeftijd van 7 tot 70 jaar, te weten: Henk Schrotenboer (Scrooge), Vicky Verwoerdt, Roy Smits, Bas Meekhof, Yentel van Rijt, Nicole Stavast, Milena Koetschruiter, Rebecca Hogenelst, Anky Timmer, Martine Brouwer, Wesley ten Zijthoff, Tom Datema, Saylina Hultink, Hannah ten Caat, Lotje Sjouke, Nikki Lichtendonk en Anton Pekel. De regie is in handen van Gerrit Jan Rutgers.

Toneel op toneel

Scrooge is een kerstvoorstelling met zang en live muziek en geschikt voor het hele gezin. De setting is toneel-op-toneel. Dat betekent dat het publiek plaatsneemt op het podium, dichtbij de acteurs. Er is ruimte voor maximaal 80 bezoekers per keer.

Het verhaal

In het tijdloze verhaal van Charles Dickens is de gemene Ebenezer Scrooge vastbesloten om kerst niet te vieren. Maar dan krijgt hij op kerstavond bezoek van vier geesten. De eerste is zijn voormalig zakenpartner Jacob Marley, die zeven jaar eerder gestorven is. Dan volgen de Geest van de voorbije Kerst, de Geest van de huidige Kerst en de Geest van de toekomstige Kerst. Ze voeren Scrooge mee naar scènes in zijn verleden, het heden en de toekomst. Na een wonderlijke en huiveringwekkende nacht ontwaakt Scrooge als een andere man.