VSCD Cabaretprijs - 2023 - Fotografie Jaap Reedijk

Cabaretprijzen 2023 uitgereikt aan oude bekenden van De Tamboer

René van Meurs, Peter Pannekoek en Yentl en de Boer winnen Poelifinario

9 oktober 2023

De VSCD Cabaretprijzen, de Poelifinario’s en de Neerlands Hoop, zijn dit jaar uitgereikt in de categorieën ‘Entertainment’, ‘Engagement’ en ‘Kleinkunst’. Drie van de vier winnaars waren eerder te zien in De Tamboer.

René van Meurs is de Poelifinario-winnaar in de categorie ‘Entertainment’ met zijn voorstelling 2636. Van Meurs stond afgelopen weekend nog voor de tweede keer voor een volle zaal te spelen in De Tamboer. De Poelifinario-winnaar in de categorie ‘Engagement’ is Peter Pannekoek met zijn voorstelling DNA. Deze voorstelling zorgde in november 2022 al voor een uitverkochte Tamboerzaal. Het muziekprogramma Modderkruipers van Yentl en de Boer won in de categorie ‘Kleinkunst’. Dit gouden duo sierde de cover van de theaterbrochure van De Tamboer eerder dit jaar. Met de try-out van Modderkruipers speelden ook zij voor een uitverkochte zaal in Hoogeveen.

De Neerlands Hoop is bedoeld voor een cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dit jaar gaat die prijs naar nOOb. Uit het juryrapport: “Isabelle Kafando en Laura Bakker kwamen, zagen en overrompelden de theaters en hun publiek met een wervelwind aan sketches. In alle opzichten is nOOb een zeer aan elkaar gewaagd duo dat elkaar volledig aanvult en versterkt; het speelplezier spat er van af. … Door absurditeit en herkenbaarheid met elkaar te vermengen creëert nOOb een nieuwe realiteit.”