De Tamboer

Peter Pannekoek en Lenette van Dongen vallen in de prijzen

30 september 2019

Gisteravond zijn de winnaars van de VSCD Cabaretprijzen bekend gemaakt en twee in de prijzen gevallen cabaretiers staan komend seizoen bij ons: Lenette van Dongen en Peter Pannekoek. Van harte gefeliciteerd beiden!

Voor zijn voorstelling Later was alles beter heeft Peter Pannekoek de Neerlands Hoop gewonnen. Dit is de cabaretprijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Lenette van Dongen mocht gisteren de Poelifinario in de categorie Entertainment in ontvangst nemen voor haar show Paradijskleier.

Peter Pannekoek - Later was alles beter (uitverkocht)
‘In Later was alles beter neemt hij zijn gehoor mee in een indrukwekkende vertelling over de huidige man-vrouw verhouding, die door de slepende #MeToo discussie wat hem betreft nodig aan herijking toe is... Het decor, de sinistere sfeer van een abattoir, lijkt de voorbode tot een slachtpartij. Die vindt op gezette tijden ook plaats, waarbij de cabaretier afwisselend het vlijmscherpe uitbeenmes en de nietsontziende hakbijl hanteert… Later was alles beter is ongetwijfeld het beste dat het Nederlandse cabaret momenteel heeft te bieden.’ (***** Algemeen Dagblad)

Lenette van Dongen - Paradijskleier
Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer? In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is mijn lievelingsdag.