Het gebouw van De Tamboer

Een heerlijk programma in tweede deel theaterseizoen!

Nieuwe brochure valt op de deurmat

17 januari 2023

Theater De Tamboer en Het Podium kijken tevreden terug op 2022. Hoewel het jaar begon met een periode van gesloten deuren door de coronapandemie, heeft het publiek de weg naar de twee podia zeker teruggevonden.

Directeur Pieter-Bas Rebers: “Als er in de eerste maanden geen coronabeperkingen waren geweest, waren we waarschijnlijk boven de 100.000 bezoekers uitgekomen in 2022. Het publiek weet ons echt wel weer te vinden, dus dat biedt hoop voor het komende jaar.” De nieuwe brochure met het theaterprogramma van voorjaar 2023 valt deze week bij theaterbezoekers op de deurmat.

 

Bekijk de brochure hier!

 

Voor 2023 hebben De Tamboer en Het Podium als doel om publiek nog meer te betrekken bij de locaties. Door middel van diverse nieuwe projecten vergroten de twee cultuurorganisaties de zichtbaarheid en participatie.

Terugblik

“We hebben in 2022 echt mooie activiteiten gerealiseerd, zowel in het theater als poppodium. Zo kwam Trijntje Oosterhuis speciaal naar Het Podium voor een Locked & Live livestreamconcert. Tributeband Queen Must Go On en Laurence Jones stonden voor een uitverkocht Podium. Bandcontest Vaartslag – The Coverband Edition was een groot succes, de winnaar Quick Escape speelde zelfs op het uitverkochte Stadsfestival Hoogeveen,” vertelt Rebers.

Ook in De Tamboer zat het regelmatig helemaal vol, zoals bij Peter Pannekoek, Arjen Lubach, René van Meurs, Herman van Veen, Plien & Bianca, Bee Gees Legendary Albums en Guido Weijers. “Verder lanceerden we ook in De Tamboer nieuwe activiteiten. We introduceerden het spectaculaire theatergenre Cirque Nouveau. We organiseerden in maart de eerste editie van het Drenthe LIVE Festival in De Tamboer. Met 1100 bezoekers kwamen er in oktober meer bezoekers naar het Irish Festival dan ooit tevoren. En we hadden maar liefst twee Bluesfestivals in één jaar. Uit de opkomst blijkt dat het publiek onze muziekfestivals ook ontzettend had gemist tijdens de coronaperiode. Een hele fijne opsteker.”

Voorjaar 2023

Deze week valt de nieuwe brochure met het programma van februari tot en met juli 2023 op de deurmat bij theaterbezoekers. Er staat veel op het programma, zoals het 10-jarige jubileum van het Singer-songwriter Festival, de eerste editie van het Country Festival, twee spectaculaire Cirque Nouveau-shows en het allereerste Cabaretweekend. Daarnaast is De Tamboer betrokken bij een aantal bijzondere projecten.

De Wijk de Wereld

Zo is De Tamboer de samenwerking aangegaan met theaterproject De Wijk De Wereld. Dit theaterproject heeft zijn intrek genomen in de wijk Wolfsbos. Theatermakers gaan samen met bewoners aan de slag met een voorstelling boordevol verhalen van de wijk. In mei is het resultaat van dit bijzondere project te zien in De Tamboer.

Boer Koekoek

Medio juli gaat Boer Koekoek in première. Deze unieke locatietheatervoorstelling in Hollandscheveld vertelt het verhaal van de boerenopstand in de jaren ’60 onder leiding van Boer Koekoek. Op initiatief van De Tamboer produceert Stichting Het Pauperparadijs dit theaterspektakel.

Komt het zien! - Vier het leven

Theater De Tamboer gaat in 2023 de samenwerking aan met Komt het zien!, een organisatie die theaterbezoek ‘visueel’ mogelijk maakt voor blinden en slechtzienden. Daarnaast werkt De Tamboer samen met stichting Vier het leven om mensen uit een isolement te halen, door theaterbezoek mogelijk te maken.