Tuinconcert - Ralph de Jongh - 2022 in De Tamboer

Line-up Bluesfestival bekend!

Ralph de Jongh, Birdmens en VAN TASTIK maken line-up compleet

1 augustus 2023

Complete line-up Bluesfestival Hoogeveen bekend

Vol trots maken we de line-up bekend voor de zeventiende editie van het Bluesfestival Hoogeveen op zaterdag 18 november 2023.

JJ Thames, Bernard Allison, Alvin Youngblood Hart’s Muscle Theory, Cuby's Blues, Gerry Hundt Trio, Dilana Smith, Ralph de Jongh, Birdmens en VAN TASTIK reizen naar Hoogeveen af voor een avond vol muziek, heerlijke ritmes, weergaloze gitaarsolo’s en imposante zang.

Bestel hier kaarten

Line-up

Bernard Allison

Bernard Allison werd geboren als bluesman in hart en nieren. Hoe kan het ook anders, als zoon van de Amerikaanse bluesgitarist Luther Allison. Hij kwam daardoor vroeg in aanraking met grootheden als Muddy Waters, Albert King en Hound Dog Taylor.

Zijn soloalbum Let It Go werd lovend ontvangen in 2018. Blues Rock Review schreef: “This album shows his mastery of the blues.” In 2022 volgde het album Highs And Lows, waarmee Bernard Allison naar Bluesfestival Hoogeveen komt!

Alvin Youngblood Hart’s Muscle Theory

Bob Dylan, gitaargoden als Gary Moore en Mick Taylor: ze zijn allemaal lovend over Alvin Youngblood Hart.

Hij is al veertig jaar lang actief en speelde in legendarische zalen als de Hollywood Bowl en de Royal Albert Hall. Hij speelde samen met de Allman Bros. Band, leden van Thin Lizzy en Taj Mahal, die uitriep: “The boy got thunder in his hands!”

Ralph de Jongh

Ralph de Jongh is geen onbekende in Hoogeveen. Al jarenlang trekt deze man volle zalen in De Tamboer en Het Podium. Simple Minds-gitarist Charlie Burchill omschreef hem eens als “a true spirit who plays directly from the heart. He has an unrestrained empathie for the blues.” Wie hem al eens live heeft gezien, kan dit volmondig beamen. Speciaal voor het Bluesfestival neemt Ralph een 6-koppige band mee. Puurder en rauwer wordt muziek niet!

Birdmens

Als individuen worden Ian Siegal, Jon Amor, Jonny Henderson en Dave Doherty over de hele wereld geprezen als vooraanstaande ambassadeurs van het genre. Samen hebben ze meer van de meest begeerde prijzen gewonnen dan enige andere bluesband ter wereld.

Maak je klaar voor een spectaculair optreden vol vakmanschap, rock-‘n-roll en natuurlijk die geweldige passie voor de blues!

JJ Thames

Onze programmeurs ontdekten JJ Thames op het Chicago Blues Festival, waar ze een weergaloze set weggaf. In 2017 stond ze voor het eerst in De Tamboer. Deze jonge rasartieste is authentiek, gepassioneerd, eerlijk en onweerstaanbaar! Met een adembenemende stem en opzwepende performance weet ze een indrukwekkende show neer te zetten.

Verwacht Mississippi blues tunes en soul ballads zoals I’d Rather Go Blind en I Just Wanna Make Love To You. Maar ook I Believe To My Soul, I Know You Love Me Baby en Ball and Chain.

Cuby’s Blues

Erwin Java brengt samen met Erwin Nyhoff, Sean Webster (UK) en band, inclusief blazers, een ode aan Harry Muskee en diens band Cuby & The Blizzards. Java was zelf onderdeel van deze band.

Je hoort tijdens het Bluesfestival een mix van oude Cuby-songs, songs uit de tijd dat Harry Muskee solo ging (medio 70-er jaren tot 1996) en nieuwer materiaal uit de periode van de Cuby & The Blizzards van 1996-2011. Grote hits als Window of my eyes, Appleknockers Flophouse en songs van het gouden album Cats Lost ontbreken niet.

Gerry Hundt Trio (USA)

Dé bluesman uit Chicago, Gerry Hundt, heeft een enorme staat van dienst. Hij maakte deel uit van een groot aantal bands, zoals Nick Moss & the Fliptops, Easy Bill & the Big Beat en de Corey Dennison Band. Hij is een echte multi-instrumentalist.

In 2007 bracht hij zijn soloalbum Since Way Back uit, dat hem in 2008, 2009 en 2010 nominaties opleverde voor de Blues Foundation's Blues Music Award en voor Best Instrumentalist in 2011. In de setting van het Bluesfestival wordt hij vergezeld door Daniel Fastro op bas en Tommy Lehnert op drums.

Dilana Smith

Haar gestalte mag petit zijn, maar zodra zangsensatie Dilana Smith in de huid kruipt van rocklegendes als Tina Turner, de zusjes Wilson van Heart, Janis Joplin, Cyndi Lauper, Joan Jett, Blondie, Skin, Alanis Morissette of Adele, is ze ‘larger than life’.

Welk lied ze ook zingt, ze gaat los met alles wat ze heeft: een krachtige, bezielde soul- en rockstem en een atletisch, expressief lichaam. Dilana ontroert, verleidt en schudt wakker. Ze is een magneet: aan het einde van de avond houdt iedereen van haar.

VAN TASTIK

Het afgelopen jaar zijn zijn volgers alleen al op Spotify verdrievoudigd, en hij werd bekroond tot Best Classic Rock Act van 2021 door WigWam Radio. Zijn muziek is een duistere wervelwind die een onmiskenbare muzikale sfeer met zich meedraagt, tegelijkertijd melancholisch en energiek, met een stem die vanaf de eerste noot energie oproept.

Op het podium weet hij zijn publiek te verbinden door zijn authenticiteit, muziek en humor. We hebben allemaal een duisternis binnenin ons, en VAN TASTIK laat ons die innerlijke kracht bevrijden.