De Tamboer

Doe mee met SHREK, de musical!

20 mei 2020

Na de zeer succesvolle voorstellingen van de musicals The Wiz in 2017 en De 3 Musketiers in 2019 heeft de Scala Musicalgroep Hoogeveen wederom gekozen voor een grote bekende titel voor haar nieuwe productie: SHREK, de musical. Deze prachtige musical zal in juni 2021 te zien zijn in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Iedereen vanaf 18 jaar die graag mee wil spelen, kan zich nu aanmelden voor de audities die plaatsvinden op vrijdagavond 26 juni en op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020. Alle informatie over de productie, de rollen, de repetities en het opgaveformulier zijn te vinden op musicalgroephoogeveen.nl en ontdekscala.nl.

Voor deze uitvoering van SHREK zijn het verhaal en de liedteksten geschreven door David Lindsay-Abaire. De muziek is van Jeanine Tesori, waarbij Allard Blom zorgde voor de Nederlandse vertaling. Artistiek leider Gerrit Jan Rutgers: ‘SHREK is een vrolijke familievoorstelling met mooie muziek, prachtige liederen, vier geweldige hoofdrollen en veel ensemblewerk met tal van kleine rollen. De ideale opvolger van The Wiz in 2017 en 3 Musketiers in 2019.’ 

Het verhaal

De grote, groene 'oger' Shrek heeft het moeras al zijn hele leven voor zichzelf, tot hij op een dag ongewenst bezoek krijgt van allerlei sprookjesfiguren. Ze zijn gestuurd door de gemene, opschepperige prins Lord Farquaad, die de sprookjesfiguren heeft verbannen uit Duloc. Samen met de pratende ezel Donkey gaat Shrek op pad om verhaal te halen bij de prins. Die heeft zijn zinnen gezet op prinses Fiona, die gevangen zit in een toren die wordt bewaakt door de vuurspuwende draak. Farquaad sluit een deal met Shrek: hij krijgt het moeras alleen terug, als het hem lukt Fiona te bevrijden.