De Tamboer

Audities De 3 Musketiers

23 januari 2018

Na de zeer succesvolle voorstellingen van de feelgood musical The Wiz in 2017 heeft de Scala Musicalgroep Hoogeveen wederom gekozen voor een grote bekende titel voor haar nieuwe productie: De 3 Musketiers. Deze prachtige musical zal in maart 2019 te zien zijn in Theater De Tamboer in Hoogeveen. De zoektocht naar talenten voor de hoofdrollen en het ensemble is gestart. Mannen en vrouwen van minimaal 18 jaar die van zingen en acteren houden, kunnen zich aanmelden via www.musicalgroephoogeveen.nl. Daar is ook alle informatie te vinden. De audities vinden plaats in de tweede helft van februari en begin maart. Voor het bouwen van het decor en het maken van de kleding zoekt de musicalgroep vrijwilligers die zich kunnen melden via info@musicalgroephoogeveen.nl.  

Nederlandse productie
Artistiek leider van de Scala Musicalgroep Gerrit Jan Rutgers vertelt: ‘De 3 Musketiers is een echte Nederlandse productie die in 2003 de première beleefde bij Stage Entertainment. De muziek is van de gebroeders Rob en Ferdi Bolland en in de hoofdrollen speelden destijds niemand minder dan Pia Douwes, Stanley Burleson, Tooske Breugem, Bastiaan Ragas en Henk Poort. Nu komt er een Hoogeveense versie van het prachtige verhaal dat gebaseerd is op een boek van de Franse schrijver Alexandre Dumas. Net als The Wiz is De 3 Musketiers een co-productie van Scala Centrum voor de Kunsten en Theater De Tamboer.’

Het verhaal
De musical gaat over D'Artagnan die op weg gaat naar Parijs om daar musketier van de koning te worden. Hij ontmoet de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Kardinaal de Richelieu is intussen samen met Milady de Winter en Rochefort bezig met een gemeen plan om meer macht te krijgen en koning Lodewijk XIII aan de kant te schuiven. Hier komen de musketiers achter, dankzij Constance, een meisje aan het hof van de koningin. Zij wordt de grote liefde van D'Artagnan, maar helaas zal hij nooit met haar kunnen trouwen.

Audities
Voor de Hoogeveense productie is de Scala Musicalgroep op zoek naar talenten die mee kunnen spelen en zingen in de hoofdrollen en het ensemble. De 3 Musketiers is een stoere musical met mooie hoofdrollen zoals die van de musketiers, D’Artagnan, Kardinaal Richelieu, Milady de Winter, Constance en Koningin Anna. ‘Van de hoofdrollen wordt wel wat gevraagd’, vertelt Gerrit Jan Rutgers. ‘De rollen zijn zeker niet gemakkelijk, maar vormen een mooie uitdaging voor mannen en vrouwen. Ook voor het ensemble is er veel te doen in de musical. Men speelt onder meer de inwoners van Parijs, gaat op kroegentocht en vecht als gardisten en musketiers. Tevens zijn er enkele kleine rollen die worden gespeeld door leden van het ensemble. Eerdere producties van de Scala Musicalgroep lieten zien dat er veel zang- en acteertalent in Drenthe is, dus ook dit keer verwacht de groep veel audities uit een grote straal rond Hoogeveen.’

Kledingmakers en decorbouwers
Het decor en de kleding van de musical moeten er straks prachtig uitzien en daarom zoekt de musicalgroep vrijwilligers voor het ontwerpen en maken daarvan. Veel van het ‘maken’ kan thuis gebeuren. Iedereen die van kleding maken houdt of graag klust met hout en verf, en die tijd beschikbaar wil stellen in het komende jaar, kan zich aanmelden voor het vrijwilligersteam.