Kindertheater

Lekker kind zijn

In het Tamboer Kindertheater draait alles om jou en mag jij vooral lekker jezelf zijn! In ons theater betekent dat niet alleen maar stilzitten en kijken, maar vooral ook doen. Dansen, zingen, knutselen, bedenk het maar. Eens een kijkje achter de schermen? Dat kan! Het Kindertheater is dus veel meer dan alleen maar een mooie voorstelling. Op deze pagina vind je alle informatie over onze kindervoorstellingen, workshops, prijsvragen, Kidspresidenten en meer.

Tambino

"Hoi, ik ben Tambino, de mascotte van het Tamboer Kindertheater. Ik ben eigenlijk heel lui en lig vaak te slapen in de bakfiets. Maar af en toe als er kinderen in het theater zijn word ik wakker. Dan kom ik tevoorschijn uit de bakfiets en vertel ik de leukste verhaaltjes aan de kinderen.

In september 2017 kwam het Tambino doe-boekje uit. Hierin neem ik je mee langs de leukste voorstellingen en activiteiten voor kinderen in De Tamboer in 2017 en 2018. Het boekje kun je ophalen in het theater, en bekijk hier alvast de digitale versie!"

Vakantietip!

Zoek je iets leuks om te doen in je vakantie? In De Tamboer is tijdens iedere schoolvakantie (zomervakantie uitgezonderd) een mooie voorstelling of activiteit! Bekijk hier welke voorstellingen we voor je in petto hebben. Rondom de voorstelling zijn er vaak nog leuke dingen te doen, zoals kleuren, knutselen, Meet & Greet, spelletjesmiddag en nog veel meer.

Kidspresident

Als Tamboer Kidspresident neem je een kijkje achter de schermen en ontdek je hoe het er in het theater aan toegaat. Je bezoekt kindervoorstellingen, schrijft daar recensies over, krijgt een rondleiding door het theater samen met je schoolklas en zit op een speciaal gereserveerde stoel in de zaal. Ook mag je helpen met bijvoorbeeld de kaartcontrole bij een voorstelling. Ieder seizoen worden er nieuwe Kidspresidenten benoemd.

Op zondag 29 oktober 2017 zijn tijdens de Jeugdtheaterdag de nieuwe Kidspresidenten bekendgemaakt voor theaterseizoen 2017-2018! De nieuwe Kidspresidenten zijn: Maartje Eijdenberg, Fleur Imbos, Isabel Berendsen en Iris Langevoort.

Foto: André Weima

Fleur en Maartje bezochten 19 november 2017 de Sinterklaasvoorstelling Het Hart van Speculaas 3+.

De recensie van Fleur:

Het begon al goed en gezellig. Er waren leuke liedjes. En er was gezellige drukte , er waren veel verrassingen en grapjes. Ik zag de kinderen ook nog gezellig giechelen en lachen en ze waren ook nog eens enthousiast

De recensie van Maartje:

Ik keek vol bewondering toe. Het was gewoon zo leuk om te kijken hoeveel plezier de kinderen hadden. De hoofdrolspelers, Marit en hoofdpiet, deden het heel goed. Er was veel humor voor kinderen maar ook voor volwassenen. En dat niet alleen. De kostuums waren mooi, het licht was heel mooi. Je kon echt zien dat ze hun best hadden gedaan. Het is echt een aanrader!

Iris bezocht op 24 december 2017 de familiemusical Hans & Grietje 4+:

Het is een leuke voorstelling voor het hele gezin. Ik vond de voorstelling een avontuurlijke, grappige en vrolijke voorstelling. De voorstelling is voor kinderen van 6 of 7 jaar soms een beetje spannend.  De voorstelling lijkt in het begin op het sprookje in het boek. Als Titus en Fien in het verhaal komen wordt het vooral heel grappig. De mensen die in de musical spelen kunnen goed dansen, zingen en acteren. De acteurs hebben veel plezier in het spelen van de voorstelling. Na afloop was er een leuke meet en great en dansparty!

Maartje bezocht op 28 december 2017 de voorstelling Ploeff en de sneeuwpop 3+:

Er zijn leuke bijpassende geluidjes. Het is een vrolijke muzikale voorstelling met erg veel humor. Er wordt heel veel met de kinderen gedaan. Ze mogen het podium op om allemaal leuke dingen te doen.

Iris en Fleur schreven een recensie over familiemusical De Kleine Zeemeermin 6+, die ze bezochten op 17 januari:

Ik zit vol bewondering te kijken. Het is een mooi decor, er wordt mooi gezongen heel mooi. Sommige dingen zijn wel eng voor 7 jaar of jonger. De Kleine Zeemeermin maar dan anders. En ook een hele grappige musical.

Maartje en Isabel schreven een recensie over Brandweerman Sam 2+ gezien op 28 janiuari:

Hele leuke voorstelling, hij is heel vrolijk. Zulke mooie kostuums. De kleintjes genieten heel erg. Ook het decor is geweldig. Zeker weten aan te raden.

Fleur zag op 27 januari De Gelaarsde Kat:

Ook grappig dat er kleine kinderen aan meedoen. Er zijn ook hele leuke liedjes, leuke katten. Ze zijn ook heel erg grappig gekleed. Er zijn ook leuke grapjes gemaakt.

Kindvriendelijk Hoogeveen

Kindvriendelijk Hoogeveen

Adviesleeftijd

Bij onze kindervoorstellingen staat een leeftijd genoemd. Staat er 4+, dan is de voorstelling niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar omdat het bijvoorbeeld te spannend of moeilijk is.

Kinderfeestje 

Wat is er nu leuker dan jouw verjaardagsfeestje vieren in De Tamboer? Als Jarige Job of Jet mag je zelf gratis naar een voorstelling als je 5 of meer vriendjes en vriendinnetjes meeneemt. Jouw stoel wordt dan mooi versierd. Speciale wensen en mogelijkheden worden vooraf besproken met je ouders. Onze klantenservice weet er alles van: 0528 280 180.

Jeugdtheaterdag

Elk jaar in Oktobermaand Kindermaand is de Jeugdtheaterdag. Reuzeleuke voorstellingen, supervette workshops + megaveel leuke doedingen. GRATIS voor kinderen t/m 12 jaar. Deze dag is mede mogelijk door steun van de Vereniging Vrienden van De Tamboer en Gemeente Hoogeveen.

Teenage Party - 100% drugs- en alcoholvrij

De Tamboer organiseert Teenage Parties voor iedereen van 12 t/m 16 jaar. Het theater wordt van 19.30 tot 23.30 uur omgebouwd tot discotheek met een DJ. Altijd veilig, verantwoord en 100% drugs- en alcoholvrij. Mocht uw kind hulp nodig hebben, dan zijn er altijd voldoende toezichthouders en EHBO-ers aanwezig. Voor u is er een loungeruimte met koffie, thee en drankjes. Uw zoon of dochter een avondje stappen en u een gerust hart. Win-win!

Ben je ouder dan 12 jaar en zie je het zitten om als Tamboer-ambassadeur mee te praten, denken en helpen met het promoten van onze Teenage Parties, in ruil voor vrijkaartjes? Mail dan naar marketing@detamboer.nl. Wie weet zie je dan de DJ van jouw keuze op de volgende Party!

Het laatste nieuws

Meld je hieronder aan voor onze digitale nieuwsbrief. Je ontvangt dan regelmatig mails met leuke acties, kleurplaten, prijsvragen en het laatste nieuws over de kindervoorstellingen.
Natuurlijk kun je ons ook volgen op Facebook om nooit iets te missen!

Aanmelden

Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Nieuwsbrieven:

 
 
 
 

Nieuwsbriefvoorkeuren:

 
 
 
 
 
 

Deel via