Jelle Brandt Corstius - Grensland - 2022 in De Tamboer

Theatercollege

Binnen het genre theatercollege valt een breed scala aan optredens. Het achterliggende idee van een theatercollege is het verenigen van het vermaak en de omgeving van het theater met het leerzame aspect van een college. Een theatercollege is dan ook de perfecte combinatie van leren en ontspannen. De Tamboer organiseert het hele jaar door verschillende theatercolleges, met uiteenlopende sprekers en onderwerpen. Er is dus voor ieder wat wils!

Anders dan je misschien zou denken bij de term ‘college’ zijn theatercolleges zeker geen aaneenschakeling van droge materie. Denk het whiteboard en de strenge leraar maar weg, want bij onze theatercolleges krijg je de kans om op een leuke manier iets nieuws te leren. Artiesten en experts van allerlei verschillende achtergronden houden op een grappige manier hun verhaal, waardoor je nauwelijks merkt dat je onderwezen wordt. Je verveelt je geen seconde en komt vol nieuwe weetjes weer de zaal uit.

Theatercolleges

Theatercolleges gaan over allerlei verschillende onderwerpen. Zo vertelde Jelle Brandt Corstius over de situatie in Rusland en Oekraïne. De onderwerpen van theatercolleges zitten lang niet altijd in de ‘schoolse’ hoek: zo kun je ook luisteren naar Défano Holwijn, die op hilarische wijze alle details vertelt over zijn leven als influencer, compleet met muzikale aankleding. Of ga naar het Grote Grand-Prix-Circus van Rob Kamphues en Robert Doornbos voor een avond vol grappen, anekdotes en verhalen over de kunst van het autoracen. 

Wil jij ook iets nieuws opsteken én een leuk avondje uit hebben? Kom dan vooral naar één van onze leuke optredens van het genre theatercollege!