Jelle Brandt Corstius - Grensland - 2022 in De Tamboer

Lezing

Onder het genre lezing vind je de interessantste informatieve evenementen in De Tamboer. Naast theatershows, cabaretvoorstellingen en concerten organiseert De Tamboer namelijk ook elk jaar weer een aantal interessante lezingen en theatercolleges. Maar ook Bibliotheek Hoogeveen organiseert regelmatig lezingen in het theater of de bibliotheek, waarvoor je kaarten kunt kopen bij De Tamboer.

Bij een lezing komt een spreker naar het theater om te vertellen over het vakgebied waarin hij of zij expert is. De sprekers hoeven niet per se professoren van een universiteit te zijn: ze hebben verschillende achtergronden, van wetenschapper tot molenaar. Bij onze lezingen doe je zo kennis op over alles dat je maar kunt bedenken.

Deze expertise van onze sprekers varieert van geschiedenis tot natuurkunde, met allerlei specifieke onderwerpen die daaronder vallen, zoals de geschiedenis van een bepaald land of regio. De onderwerpen rangeren van kwesties op grote of kleine schaal, internationaal of dichter bij huis. Wil je bijvoorbeeld meer weten over de geschiedenis van de Hoogeveense molens? Het kan allemaal. Laat je verrassen door experts met allerlei verschillende achtergronden!

Veel lezingen worden aangevuld met interessante visuele aspecten. De sprekers staan niet alleen te vertellen: ze illustreren hun verhaal waar mogelijk met foto’s, kaarten en maquettes. Je kijkt je ogen uit terwijl je luistert. Dit maakt lezingen in De Tamboer levendig en beeldend. 

Wil jij graag iets nieuws leren over een onderwerp dat jou interesseert, of een onderwerp waar je juist nog niks van weet? Ben je breed geïnteresseerd of wil je je kennis over een bepaald onderwerp verdiepen? Kom dan vooral naar één van onze informatieve lezingen.