De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Winterdance Hoogeveen Danst - Hartje Winter - 2021

Dans

Onder het genre dans vallen veel kunstvormen, van moderne dans tot klassiek ballet. Naast de bekende dansgenres bieden wij ook een podium aan nieuwe, interpretatieve vormen van dans, zoals de acrobatische voorstellingen van Machine de Cirque. Deze combineren dans met visuele uitbeeldingen van kunst, wat prachtig en bijzonder is om te zien. Wat deze dansvoorstellingen wel allemaal gemeen hebben: beweging wordt er tot vorm van kunst verheven. Er is voor liefhebbers van elk type dans wat wils in De Tamboer.

Er zijn in De Tamboer jaarlijks vele bijzondere voorstellingen onder het genre dans te bewonderen, die wij het hele jaar door organiseren. Je kunt dus op elk moment van het jaar genieten van één van onze bijzondere dansvoorstellingen. Wees er snel bij!

Tijdens onze dansvoorstellingen blijft deze mooie vorm van bewegende kunst haar kijkers boeien van het begin tot het einde. Kijk je ogen uit bij voorstellingen door de meest getalenteerde dansers en danseressen! Zij zetten altijd weer een kleurrijk, dynamisch spektakel neer tussen de mooiste decors, compleet met schitterende kostuums.

Dans en muziek

Een mooie dansvoorstelling is natuurlijk niet compleet zonder muziek: dansvoorstellingen in De Tamboer worden dan ook altijd begeleid door passende muziek. Bij balletvoorstellingen hoor je de mooiste klassieke muziek, terwijl moderne dansvoorstellingen ondersteund worden door bijvoorbeeld pop- of rockmuziek.

Bij sommige voorstellingen is zelfs een orkest aanwezig om de dansen aan te vullen met livemuziek. Dit zorgt voor een prachtige dynamische én muzikale voorstelling! Kom ook snel naar één van onze dansvoorstellingen en geniet van de mooiste dansen en muziek.