De Wijk de Wereld

De Wijk De Wereld

De Tamboer als buurthuis van de wijk Wolfsbos

Een aantal maanden de wijk in, professionele theatermakers koppelen aan wijkbewoners en het resultaat een week lang laten zien in de Stadsschouwburg. Dat is al jaren de succesformule van De Wijk De Wereld in Groningen. De Wijk De Wereld komt nu naar Hoogeveen in de wijk Wolfsbos.

De Wijk De Wereld in Wolfsbos en De Tamboer
Van november 2022 tot en met mei 2023 neemt De Wijk De Wereld hun intrek in de wijk Wolfsbos en wordt De Tamboer het huis van Wolfsbos. Het resultaat wordt gepresenteerd van 11 tot en met 13 mei 2023 op verschillende plekken in De Tamboer met muziek, dans en alles daar tussen in: voor en door wijkbewoners en de rest van de stad.

In de wijk Wolfsbos wordt aandachtig stil gestaan bij wat en wie er leeft in de wijk, het professionele team van theatermakers brengt de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van zich horen in het theater. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen worden door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld in een voorstelling bomvol theater, muziek, dans en alles daar tussen in. Het theater een week lang het buurthuis van de wijk.
 

Speelschema in De Tamboer:

  • do 11 mei 2023 - aanvang 20.00 uur (try-out)
  • vr 12 mei 2023 - aanvang 20.00 uur (première)
  • za 13 mei 2023 - aanvang 14.30 uur en 20.00 uur

De kaartverkoop start in maart 2023.

 

Meer weten over het project? Kijk op www.dewijkdewereld.nl.