Sven Hammond - 2023 in De Tamboer

Sven Hammond Big Band - Biografie

Naam
Sven Hammond Big Band
Leden
Sven Figee, Joost Kroon, Tim Eijmaal, Glenn Gaddum jr., Jared Grant
Opgericht
2006
Website
svenhammond.com

Sven Hammond Big Band in De Tamboer

Op 24 november 2023 speelde de Sven Hammond Big Band hun voorstelling Sven Hammond Big Band plays Ray Charles in De Tamboer.

Sven Hammond Big Band plays Ray Charles

De Big Band onder leiding van Sven Hammond maakt een reis door de muzikale carrière van Ray Charles. Daarbij wordt uitgebreid stilgestaan bij het leven van de Amerikaanse pianist, componist, songwriter en zanger.

Hij was één van de allereerste muzikanten die zich liet begeleiden door een big band. Hij trad met grote regelmaat op het North Sea Jazz Festival in Den Haag/Rotterdam op. Als één van de eerste zwarte muzikanten die een groot publiek wist te bereiken speelde hij een belangrijke rol in de maatschappelijke discussie rondom kleur en diversiteit. Als kind werd hij blind door een glaucoom. De manier waarop hij omging met zijn handicap vormde voor velen een inspiratiebron.

De muzikanten van de Sven Hammond Big Band vertellen in deze theatershow met persoonlijke anekdotes waarom Ray Charles voor hen persoonlijk zo’n grote inspiratiebron was en is. En natuurlijk spelen ze de geweldige muziek die hem groot maakte.

Over Sven Hammond Big Band

Sven Hammond Big Band is een Nederlandse band onder leiding van toetsenist Sven Figee. De band staat bekend om hun rhythm-and-blues-, soul-, rock- en jazzmuziek. De band speelt in theaters, in jazzclubs, verschillende televisieprogramma's zoals De Wereld Draait Door en op festivals als het North Sea Jazz Festival. Hun album The Marmalade Sessions (2009) werd genomineerd voor een Edison Jazz Award.