Elske DeWall - Legendary ladies - 2025 in De Tamboer
  • singer-songwriter
  • soul
  • tribute

Elske DeWall - biografie

Naam
Elske de Walle
Geboortedatum
11 november 1985
Geboorteplaats
Veenwouden

Elske DeWall in De Tamboer

Elske DeWall (geboren Elske de Walle, Veenwouden, 11 november 1985) is een begenadigd Nederlands singer-songwriter met een unieke stem en een passie voor muziek. Al op negenjarige leeftijd begon ze met saxofoon spelen en later ontdekte ze haar talent voor zang. Haar muzikale reis bracht haar naar de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, waar ze niet alleen haar talent verder ontwikkelde maar ook haar toekomstige man, Sietse Huisman, ontmoette.

Na het tekenen van een contract bij Universal Music Group in 2008, dankzij een goed ontvangen demo gemixt door Michiel Hoogenboezem, begon haar carrière echt vorm te krijgen. Haar debuutsingle Come See the End in Me verscheen in oktober 2009, gevolgd door haar eerste album Balloon over Paris in februari 2010. Haar tweede album Brave kwam uit in mei 2012 en liet een meer volwassen en veelzijdige artiest zien.

Elske DeWall heeft een indrukwekkende lijst van samenwerkingen en optredens op haar naam staan, waaronder optredens met Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest op North Sea Jazz, en een duet met Lionel Richie op RTL4. Haar veelzijdigheid blijkt ook uit haar werk met de 3JS en haar bijdragen aan diverse liefdadigheidsprojecten, zoals de campagne Geef KiKa de 10!.

In 2016 bracht Elske haar derde studioalbum Velvet Soldier uit, waarmee ze opnieuw haar positie als een van de meest authentieke en krachtige stemmen in de Nederlandse muziekscene bevestigde.

Legendary Ladies 

Aretha Franklin, Carole King en P!nk. In Legendary Ladies neemt Elske je mee op een muzikale reis door de popgeschiedenis, waarbij ze haar eigen muzikale ontwikkeling en de invloed van deze iconische artiesten onthult.

Met kleine maar bijzondere muzikale arrangementen voor gitaar (Peter Krako), cello/viool (Esther Lindenbergh), toetsen en meerstemmige zang, biedt deze intieme voorstelling een kijkje achter de schermen van Elske's muzikale wereld. Onder regie van Bavo Galema belooft Legendary Ladies een enerverende en inspirerende ervaring te worden.

Anderen bekeken ook

CulTinair Hoogeveen - Geschiedenis