De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Prentenboekjesfestival - Op pad in de stad - 2025 in De Tamboer
Prentenboekjesfestival -  Het Kabouterboek - 2025 in De Tamboer
Prentenboekjesfestival -  Sam en Julia - 2025 in De Tamboer
Prentenboekjesfestival -  Het Kabouterboek - 2025 in De Tamboer

Prentenboekjesfestival

Op pad in de stad (2+ en 3+)

Het Kabouterboek (2+)
za 17 mei 2025 14:30 uur
Bestel
Sam & Julia (3+)
za 17 mei 2025 15:00 uur
Bestel
Het Kabouterboek (2+)
za 17 mei 2025 16:00 uur
Bestel
  • € 10,00

Kom naar het Prentenboekjesfestival in De Tamboer

Wat valt er veel te zien in de stad! Auto’s, pleinen, stoplichten, grote gebouwen, maar als je nog wat beter kijkt: wat zie je dan? Is dat nou een deurtje naar een kabouterhuis? Zit daar soms een muizencafé onder dat putdeksel?

De foyer van De Tamboer wordt omgetoverd tot een prachtige Prentenboekenstad waar naar hartenlust in kan worden gespeeld. Bovendien kun je tijdens het festival kijken naar de theatervoorstelling Sam & Julia (3+); over de bekende muizen van het Muizenhuis van Karina Schaapman. Of kom alles te weten over kabouters in de voorstelling Het Kabouterboek (2+), naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen.

Kinderen tot en met 12 jaar vrije toegang

Mede dankzij een bijdrage van de Rabobank, kunnen wij in seizoen 2024-2025 op een geselecteerd aantal voorstellingen vrije toegang bieden voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor de voorstellingen tijdens Het Prentenboekjesfestival betalen alleen personen vanaf 13 jaar toegang. Reserveren is voor iedereen verplicht.

Sam & Julia (3+)

Na het succes van de solovoorstelling Het Muizenhuis: Sam & Julia op reis, maakt Vanaf2 Producties de voorstelling Sam & Julia, waarin je meegenomen wordt in het dagelijkse leven van de twee muizen in Het Muizenhuis. In het Muizenhuis vind je alles wat je ook in de stad vindt; werkplaatsen, winkels, een fabriek en natuurlijk heel veel muizen! Sam en Julia ontmoeten rare snuiters en vrije vogels, snuffelen door hun eigen omgeving en ontdekken dat een avontuur in een klein hoekje zit! Deze muzikale voorstelling wordt geregisseerd door Mark Haayema, bekend van De Grote Haay.

Het Kabouterboek (2+)

In Het Kabouterboek van Loes Riphagen leer je bijna alles over de kabouter. Je komt er bijvoorbeeld achter dat kabouters tegenwoordig gewoon in de stad wonen, je leert wat een plattespullenklem is en hoe je je het beste kunt vermommen.

In Het Kabouterboek – de voorstelling kom je nóg meer te weten over kabouters. Hoe klinkt het als ze zingen (vals!), hoe ruiken ze, hoe voelt een huisbeest aan? Marianne van Houten creëert de kabouterwereld op het podium en met een Heel Groot Kabouterboek neemt ze alle kijkers mee de fantasie in. Maar is het wel fantasie?

Meer weten? Check vanaf2.nl

Veelgestelde vragen

Mijn kind is nog klein, is de voorstelling dan wel goed zichtbaar?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?